Amfora 2017, Gordia

Amfora 2017, Gordia
20.50 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Slovenska Istra
00176
Ni na zalogi/dobavljivo
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 19.89 € 19.48 €

Uživajte v odličnem belem maceriranem vinu iz kleti Gordia. Večplastnost in kompleksnost Amfore navduši! Arome so bogate, zaznamo suho sadje, kandirane citruse, zelišča, suho cvetje, karamelo in vanilijo. Za še večji užitek v dobri družbi - s hrano ali brez.

Bela amfora iz kleti Gordia je zvrst malvazije, sivega pinota in muškata. Po 4 mesecih maceracije v kvevri (amforah) vino nadaljnjih 12 mesecev zori še v rabljenih sodih. 

Barva je globoka jantarna, vino je gosto in v kozarcu žari. Arome so intenzivne, spomnijo na suho sadje: jabolčne krhlje, suhe marelice, kutino, ananasove krhlje in papajo. Sčasoma se razvijejo še arome po kandiranih citrusih - najprej lupina pomaranče, nato limona in rdeča grenivka. Pridružijo se timijan, divja menta in žajbelj, seno in aroma suhega rumenega cvetja in črnega čaja. Vmes se zazna aroma borove smole in grafita. Vse skupaj pa lepo podkrepijo lesne arome po karameli, janeževi zvezdi, vanilji in likviricji.

V ustih je vino toplo in mehko, usta nam prijetno osveži, a jih tik za tem osušijo tanini in mineralnost. Intenziven okus je dolgo obstojen, krepko telo pa izkazuje eleganco okusa.

Gre za harmonično in kompleksno, večplastno vino.

Alkoholna stopnja:
13,5 %
Barva vina:
globoka jantarna
Letnik:
2017
Potencial staranja:
7 - 10 let
Priporočena temperatura serviranja:
12 - 15 °C
Sorta:
malvazija, sivi pinot in muškat
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
kompleksnejše zelenjavne jedi, belo meso, tudi rdeče meso, siri
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
120 dni maceracije pri nekontrolirani temperaturi, trikrat dnevno ročno potapljanje klobuka in mešanje. Zorenje v rabljenih hrastovih sodih 24 mesecev. Naravno bistrenje in stekleničenje brez filtracije.
Vinska hiša:
Gordia
Regija:
Slovenska Istra

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno