Malvazija Ivanka 2018, UOU

Malvazija Ivanka 2018, UOU
28.00 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Vipavska dolina
00193
Ni na zalogi/dobavljivo
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 27.16 € 26.60 €

Priivoščite si odlično macerirano belo vino sonaravne pridelave iz kleti UOU, ki ga sestavlja sorta malvazija. Malvazija Ivanka ni samo lepo kulinarično vino, ki pospremi tudi kompleksnejše jedi, ampak je tudi dobro meditativno vino.

UOU vina so pridelana iz grozdja opuščenih vinogradov. Trte do skoraj 90 let starih vinogradov imajo karakter. Konzorcij opuščenih vinogradov jih je s skrbnostjo in predanostjo le očistil, podsadil in okrepil, da so na stara leta zaživeli novo mladost. Tako kot se je večala njihova rodnost, se je pričela širiti tudi neformalna skupina majhnih vinarjev in njihovih pomočnikov konzorcija. Med vinskimi terasami, oljkami in ob kozarcu žlahtne kapljice se že leta zbirajo prijatelji iz različnih vetrov, različnih starosti z različnimi zadolžitvami znotraj konzorcija. Vina UOU so rezultat vztrajnosti, prijateljstva in dobre volje skupine ljudi znotraj konzorcija. Združuje jih želja po ohranjanju starejših vinskih sort, sonaravnem načinu pridelave vin in seveda prijetni družbi. Združuje jih edinstvena in težko primerljiva življenjska energija gospodarja, Marinka Pintarja.

Malvazija Ivanka je suho vino, ki nosi ime po (nekdanji) lastnici vinograda v Solkanu. Bogati ga zlata, jantarna barva. Že na pogled nakazuje na podaljšano maceracijo. Cvetica tega oranžnega vina je sadna, okus pa bogat, s prijetnimi notami citrusov in sušenega sadja. Kljub zrelosti je vino presenetljivo sveže, pitno in lepo spremlja številne sredozemske jedi, ribje in druge. Brez dvoma lahko postane tudi meditativno vino, ki preprosto ne potrebuje spremljave.

Alkoholna stopnja:
14.7%
Barva vina:
jantarna
Letnik:
2018
Potencial staranja:
5 let in več
Priporočena temperatura serviranja:
13 °C
Sorta:
malvazija
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
Rebulo Ivanka lahko postrežemo k številnim lažjim mesnim jedem in zrelim sirom.
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
ročna trgatev, lastne kvasvke, brez žveplanja do stekleničenja, zorenje v hrastovih sodih
Vinska hiša:
UOU
Regija:
Vipavska dolina

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno