Manoella 10 years old Extra dry White Port, Wine & Soul
26.90 
0,75 l
Porto
00483
Na zalogi
+

Spoznajte Manoella 10 years old Extra dry Port, ki ga odlikuje globoka, zlato rumene barve z rahlim jantarnim odgenkom in gosto teksturo. Arome predstavijo oreščke, suho marelico in tropsko sadje, karamelo, tudi jabolčne in ananasove krhlje, v zaključku pa tudi rahle note mentola, gre za elegantnega predstavnika bolj suhih, belih portovcev.

Globoke, zlato rumene barve z rahlim jantarnim odgenkom in gosto teksturo.

Arome so poudarjene. Zaznavamo oreščke, suho marelico in tropsko sadje, karamelo, tudi jabolčne in ananasove krhlje, v zaključku pa tudi rahle note mentola.

Okus je topel, mehkoben in sladek. Premore zvrhano mero svežine, z dobro vgrajenimi notami lesa. Portovec intenzivnega okusa, polnega telesa.

MANOELLA 10-YEARS OLD EXTRA DRY WHITE PORT
Je zvrst Extra dry Porto vin iz starih vinogradov visokih nadmorskih leg. Gre za vinograde z mešano zasajenimi vinskimi sortami, ki jih oberejo istočasno. Vina so tako zvrst Viosinho, Rabigato, Códega do Larinho in Gouveio. Fermentacija vina se je pričela v granitnem lagares po drozganju z nogami. Za tem je drozgi bil dodan vinski destilat, ki je ustavil alkoholno fermentacijo. Vino je za tem približno 10 let zorelo v rabljenih, 630-litrskih lesenih sodih v loži Quinta da Manoella.

QUINTA DA MANOELLA
Posest se nahaja v Vale do Pinhāo in je ena od zgodovinskih posesti, ki je v lasti družine že 5 generacij. Vsa vina pridelujeta Sandra in Jorge Serōdio Borges in so zelo značajska, elegantna in čista.

ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 19,5 % vol. Alc.
pH: 3,40
Skupni sladkorji: 40 g/L

Alkoholna stopnja:
19,5 %
Barva vina:
globoka zlatorumena barva z jantarnim odtenkom
Hiša:
Wine & Soul
Letnik:
/
Potencial staranja:
neomejeno
Priporočena temperatura serviranja:
16 - 18 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
Viosinho, Rabigato, Códega do Larinho, Gouveio
Stil vina:
Extra dry White Port, fortificirano belo vino z ostankom sladkorja
Ujemanje s hrano:
samostojno, zorjeni siri, sladice iz rubi ali bele čokolade, potica, tudi rolade
Vinifikacija:
grozdje z nogami zdrozgajo, v fermentirajoči mošt dodajo vinski destilat in s tem ustavijo alkoholno vrenje, vino je 10 let zorelo v rabljenih 630-litrskih lesenih sodih
Regija:
Porto

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da SilvaWine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro.

Lokacije vinogradov
Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino.

Filozofija vinarstva
Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke.

Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha.

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da SilvaWine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro.

Lokacije vinogradov
Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino.

Filozofija vinarstva
Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke.

Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha.

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

Drugi izdelki te hiše