Nossa Calcário Bical 2017, Pato & Wouters MAGNUM 1,5 L
49.00 
1,5 l
Bairrada
10 dnevi
00223
Na zalogi
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 47.53 € 46.55 €

Okusite izjemno, biodinamično pridelano vino iz Portugalske, kjer sorta Bical žari v vsem svojem čaru. Zlatorumene barve, z aromami mineralnosti, zrelega sadja, citrusov, sladkih začimb in oreškov. Oljnato, dolgega, elegantnega in uravnovešenega okusa, kompleksne strukture.

Vino zlato rumene barve in goste teksture.

Intenzivnih arom, kjer zaznamo predvsem mineralnost, ki izvira iz apnenčastih tal. Sledijo sadne zaznave po breskvi (tipičnost sorte Bical), cistrusih, notah sladkih začimb z vaniljo, sladkim korenom in oreških (lešnik, mandelj, pinjole). S časom zaznamo tudi note timijana in medu.

V ustih deluje oljnato, mehko s poudarjeno mineralnostjo in svežino, ki je tipična za Atlantsko klimo. Vino širine in kompleksnosti z dolgim in zelo obstojnim, preciznim okusom kjer se ponovijo zaznave zrelega sadja, medu, sladkih začimb in zelišč.

Na voljo v zelo omejeni količini. Napolnjenih je bilo zgolj 212 magnum steklenic!

 

Alkoholna stopnja:
12,5 %
Barva vina:
zlatorumena
Hiša:
Pato & Wouters
Letnik:
2017
Potencial staranja:
7+ let
Priporočena temperatura serviranja:
10 - 12 °C
Sorta:
bical
Stil vina:
bogato belo
Ujemanje s hrano:
gastronomsko vino, za plemenite ribe (brancin, romb, morski list) tudi jastog ali rakovica vse pripravljeno naravno (soparjeno ali v pečici). Primerno tudi ob priželjcu, perutnini in svinjini. Tudi ob kremnem siru (Brie, Camembert, Serra da Estrela).
Velikost steklenice:
1,5 l
Vinifikacija:
spontana fermentacija samotoka v velikih hrastovih sodih, 8 mesecev zorenja v hrastovih sodih in 2 meseca v steklenici pred nastopom na trg
Regija:
Bairrada

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Drugi izdelki te hiše