Vino zlato rumene barve in goste teksture.
Intenzivnih arom, kjer zaznamo predvsem mineralnost, ki izvira iz apnenčastih tal. Sledijo sadne zaznave po breskvi (tipičnost sorte Bical), cistrusih, notah sladkih začimb z vaniljo, sladkim korenom in oreških (lešnik, mandelj, pinjole). S časom zaznamo tudi note timijana in medu.
V ustih deluje oljnato, mehko s poudarjeno mineralnostjo in svežino, ki je tipična za Atlantsko klimo. Vino širine in kompleksnosti z dolgim in zelo obstojnim, preciznim okusom kjer se ponovijo zaznave zrelega sadja, medu, sladkih začimb in zelišč.
Na voljo v zelo omejeni količini.
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.
Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.
V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.
Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.
William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.
Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.
Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.
Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.
V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.
Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.
William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.
Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.