Gre za posebneža iz Alzacije. Casse-noisette ni tipičen predstavnig alzaških sivih pinojev saj ga zaznamujejo arome nove hrastove posode. Grozdje izvira iz parcele "Backoeffele" kar pomeni "Pekarjeva peč". Nahaja v samem centru Eguisheim-a in jo iz treh strani obkrožajo zidovi hiš. Lega zagotavlja koncentracijo toplote in s tem zgodnje dozorevanje grozdja.
Vino fermentira in zori 11 mesecev v 500-litrskih hrastovih sodih, pri čemer je 20 % sodov novih.
Casse-noisette se ponaša s kristalno, zlato rumeno barvo.
Čudovite, ekspresivne aromatike po zrelih breskvah, marelicah, figah, rahlih dimnih notah in notah pečenega kruha, pa tudi nekaj masla.
Zaokroženo vino, polnega telesa. Uravnovešenega okusa s prijetno svežino.
Gastronomsko vino za spremljavo h belemu mesu, prekajanemu ali na žaru, ribam na kremni omaki, jakobovim pokrovačam ali jastogu.
Potencial za staranje 5 do 7 let.
Starost trt: 10 in več let
Alkoholna stopnja: 14,2 % Vol.
Ostanek sladkorja: 2,0 g/l
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim.
Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem.
Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.
Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim.
Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem.
Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.