Lieu-dit “Fohnenberg” sestavljajo konglomeratni apnenec sestavljen iz fosilnih ostankov školjk in jurskega apnenca. Severovzhodno pobočje: hladnejša lega zagotavlja idealen terroir za zgodnje zorenje sorte. Zelo dobro prezračevano pobočje nudi idealne pogoje za razvijanje plemenite plesni.
Zlatorumene barve s skoraj oljnato teksturo. Arome so intenzivne, zelo fine. Zaznavamo med, mandlje, prezrelo in suho sadje ter rahlo noto dima. Kompleksno vino intenzivnega okusa in dolge obstojnosti v kateri zaznavamo predvsem mineralni podpis mikrolokacije.
Čudovita spremljava ob prekajenih mesnih jedeh, mastnih ribah, pa tudi samostojno.
Starost trt: 40 in več let
Alkoholna stopnja: 14,4 % Vol.
Ostanek sladkorja: 8,1 g/l
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim.
Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem.
Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.
Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim.
Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem.
Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.