Eichberg pomeni hrastov hrib. Tla sestavlja Oligocenski lapor in peščenjak. Gre za izjemen terroir za Riesling z jugovzhodno lego. Trte štejejo več kot trideset let, grozdje pa je ročno obrano in prebrano že v vinogradu.
Globoke, ekstraktne zlato rumene barve, z gosto teksturo.
Arome zapolnijo naša čutila z zaznavami belega cvetja, lepo mineralnostjo in kompleksnostjo. Okus je zelo precizen, osvežujoč in zaokrožen. Sturkturirano vino z elegantnim in finim zaključkom.
Vino, ki ga lahko pospremimo s plemenitimi ribami, kremnimi ali maslenimi omakami, sushiju ali sashimiju, jedi na osnovi gob ali začimb.
Vina iz terroirja Eichberg lahko brez težav staramo 8 do 10 let.
Starost trt: 30 in več let
Alkoholna stopnja: 13,5 % Vol.
Ostanek sladkorja: 3,0 g/l
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim.
Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem.
Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.
Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim.
Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem.
Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.