Dobro znanje

Nagradna igra poteka na kulinaričnem festivalu Odprta kuhna, pri čemer kulinarični festival Odprta kuhna nima nikakršnekoli povezave z organizacijo in izvedbo nagradne igre. Nagradna igra poteka od dne 17. 03. 2023 do vključno 28. 10. 2023.
Ne glede na to, ali ta članek bere izkušeni vinoljub ali pa vinski radovednež - nujno je omeniti, da je Piemont odlična regija za užitek v italijanskih vin! Sorte tu so svojevrstne in karakterne, od nebbiola do corteseia.
Šov pripravljata Marko Butalič in Tomaž Bratovž, vinske petarde bodo po izboru naših sommelierk Ane in Anne.
Da bo vsak mesec leta 2023 zaznamovan na poseben način, ne zamudite teh 12 nepozabnih vin. Srce ogrejejo še tako zahtevnemu vinoljubu! Odbita, elegantna in navdihujoča. Preberi več. 
Vsako leto se vprašamo, kako pomagati pri izbiri vina za darilo. Preberi si vodnik in uživaj v vinski pravljci.
V priznani reviji o vinu Decanter Tim Atkin, Master of Wine, piše o španski Rioji kot regiji tradicionalega vinogradništva s sposobnostjo hitrega...
So vina, ki v svetovni enografiji pustijo svoj pečat. In eno takih je vsekakor Château Margaux. Markantno, prestižno vino, ki svoj prestiž izraža ne le s svojo premijsko ceno, ampak tudi s svojo priostnostjo na vinskih kartah najprestižnejših svetovnih restavracij in v kleteh najbolj zagrizenih zbirateljev. A kako je prišlo do tega svetovnega uspeha?
Nekateri mogoče mislijo, da je to pijača za tiste izkušene pivce, da ni privlačna za mlade, a bodimo odkriti, portovci so lahko idealna spremljava za različne priložnosti. Velikokrat pomislimo na portovec takrat, ko se na naših mizah znajde čokoladna sladica, ali pa krožnik zorjenih sirov. Ampak kakšen stil?
Slastna hvarska orada z limonino omako in ekološki Chardonnay Domaine des Homs - temu rečemo avgustovski užitek. V sodelovanju s Hvar King of Adriatics smo tokrat pripravili osvežilen recep za poletno kosilo ali večerjo za 4 osebe.Užitek povzdignite z Le Chardonnay 2020, Domaine des Homs. Lep chardonnay finih arom: tropsko sadje, belo cvetje, maslena nota, praženi oreščki. Super spremljevalec tudi bolj zahtevnih, sploh pa morskih jedi....
Poletje brez rose vina? Brez veze! Osvežujoče, nagajivo in lahko rose vino je enostavno nujna oprema za poletne dni.  
Organizirate druženje za prijatelje pa bi se želeli pozabavati z degustacijo vin? Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kako popestriti lahkotna poletna druženja. Zapeljite druženje tokrat malo drugače in presenetite svojo druščino.
Čas je, da po praznični mizi ponovno začutite lahkotnost in užitek v pripravi zdravega, a okusnega obroka. V sodelovanju s Hvar King of Adriatics smo tokrat pripravili osvežilen spomladanski recept za uravnovešeno in krepko kosilo za 4 osebe.Hvarskega brancina bo obogatil Rose Brut N.V., Tomac peneče vino z intenzivnejšo barvo in aromami po jagodi, malini, češnji, skorji pomaranče, pa tudi rahlo noto humusa in praproti, ki se jima primeša nota...