Dobro znanje

Čas je, da po praznični mizi ponovno začutite lahkotnost in užitek v pripravi zdravega, a okusnega obroka. V sodelovanju s Hvar King of Adriatics smo tokrat pripravili osvežilen spomladanski recept za uravnovešeno in krepko kosilo za 4 osebe.Hvarskega brancina bo obogatil Rose Brut N.V., Tomac peneče vino z intenzivnejšo barvo in aromami po jagodi, malini, češnji, skorji pomaranče, pa tudi rahlo noto humusa in praproti, ki se jima primeša nota...
Če bi lahko izbrali katerokoli super moč na svetu, bi se pod našo streho zagotovo odločili za sposobnost spremeniti vodo v vino. Si tudi vi z lahkoto predstavljate, kako bi uporabili takšno moč? Na 22. marca, ko se beleži svetovni dan voda, pa ne moremo mimo vprašanja, koliko vode je pravzaprav v vinu in kaj pomeni voda za pridelavo vina.
Kje se srečata dobra hrana in dobro vino? Na Odprti kuhni!
Ob misli na belo vino, to izjemno priljubljeno osvežilno pijačo, se avtorici članka pred očmi prikaže divji jadranski brancin, direktno iz pečice. V obmorskem ambientu. Bela riba in belo vino, to je to! Zadeva je na prvi pogled precej preprosta, vendar pa tudi pri belem vinu odkrijemo kar nekaj presenetljivih zanimivosti, ko začnemo raziskovati malce globje.
Karte so na mizi! Predstavljamo 9 nepozabnih belih vin. Izbira je težka, a teh 9 se vam enostavno usede v srce in tam ostane.
Danes z vami delimo novico, ki nas je v teh dneh zelo razveselila. Od našega prjiatelja, španskega vinarja Miguel Merina, smo prejeli vest, da je...
Strmi terasirani ali vertikalno urejeni vinogradi, ovinkasta cesta in čudoviti, dih jemajoči razgledi, ki te spremljajo ob spuščanju proti reki...
Nekateri prisegajo na Valentinovo, drugi na Gregorjevo, tretji pa se strinjajo, da se ljubezen slavi prav vsak dan. Pa veste, od kod izvira obelodanjen praznik ljubezni? In imate načrt, kako presenetiti ljubo osebo?
Bienvenidos a Rioja! Dobrodošli v Rioji, španski vinski deželi, ki slovi po rdečih temperamentnih vinih. Ob misli na Riojo marsikdo sprva pomisli na morje in toplo, skorajda vroče podnebje, a bomo v nadaljevanju razkrili, da ni čisto tako.
Oktorbra se je ekipa Dobro vino potepala po Portugalski in spoznavala njene karizmatične prebivalce, kulturo ... in seveda vina!
Kozarci so pravzaprav najpomembnejši pripomočki ob uživanju vina. Ste vedeli, da lahko njegova debelina, sestava, čistost pa tudi oblika bistveno vplivajo na naše zaznave ob srkanju dobre kapljice?
Slastno in elegantno božično večerjo s brancinom lahko pripravite v le nekaj korakov. Brancin s fižolovim pirejem in zeliščno omako serviran na toplih krožnikih in ob bogati vinski spremljavi po izbiri našega sommelijerja, bo navdušil marsikoga za praznično mizo.