Dobro znanje

So vina, ki v svetovni enografiji pustijo svoj pečat. In eno takih je vsekakor Château Margaux. Markantno, prestižno vino, ki svoj prestiž izraža ne le s svojo premijsko ceno, ampak tudi s svojo priostnostjo na vinskih kartah najprestižnejših svetovnih restavracij in v kleteh najbolj zagrizenih zbirateljev. A kako je prišlo do tega svetovnega uspeha?
Nekateri mogoče mislijo, da je to pijača za tiste izkušene pivce, da ni privlačna za mlade, a bodimo odkriti, portovci so lahko idealna spremljava za različne priložnosti. Velikokrat pomislimo na portovec takrat, ko se na naših mizah znajde čokoladna sladica, ali pa krožnik zorjenih sirov. Ampak kakšen stil?
Slastna hvarska orada z limonino omako in ekološki Chardonnay Domaine des Homs - temu rečemo avgustovski užitek. V sodelovanju s Hvar King of Adriatics smo tokrat pripravili osvežilen recep za poletno kosilo ali večerjo za 4 osebe.Užitek povzdignite z Le Chardonnay 2020, Domaine des Homs. Lep chardonnay finih arom: tropsko sadje, belo cvetje, maslena nota, praženi oreščki. Super spremljevalec tudi bolj zahtevnih, sploh pa morskih jedi....
Poletje brez rose vina? Brez veze! Osvežujoče, nagajivo in lahko rose vino je enostavno nujna oprema za poletne dni.  
Organizirate druženje za prijatelje pa bi se želeli pozabavati z degustacijo vin? Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kako popestriti lahkotna poletna druženja. Zapeljite druženje tokrat malo drugače in presenetite svojo druščino.
Čas je, da po praznični mizi ponovno začutite lahkotnost in užitek v pripravi zdravega, a okusnega obroka. V sodelovanju s Hvar King of Adriatics smo tokrat pripravili osvežilen spomladanski recept za uravnovešeno in krepko kosilo za 4 osebe.Hvarskega brancina bo obogatil Rose Brut N.V., Tomac peneče vino z intenzivnejšo barvo in aromami po jagodi, malini, češnji, skorji pomaranče, pa tudi rahlo noto humusa in praproti, ki se jima primeša nota...
Če bi lahko izbrali katerokoli super moč na svetu, bi se pod našo streho zagotovo odločili za sposobnost spremeniti vodo v vino. Si tudi vi z lahkoto predstavljate, kako bi uporabili takšno moč? Na 22. marca, ko se beleži svetovni dan voda, pa ne moremo mimo vprašanja, koliko vode je pravzaprav v vinu in kaj pomeni voda za pridelavo vina.
Kje se srečata dobra hrana in dobro vino? Na Odprti kuhni!
Ob misli na belo vino, to izjemno priljubljeno osvežilno pijačo, se avtorici članka pred očmi prikaže divji jadranski brancin, direktno iz pečice. V obmorskem ambientu. Bela riba in belo vino, to je to! Zadeva je na prvi pogled precej preprosta, vendar pa tudi pri belem vinu odkrijemo kar nekaj presenetljivih zanimivosti, ko začnemo raziskovati malce globje.
Karte so na mizi! Predstavljamo 9 nepozabnih belih vin. Izbira je težka, a teh 9 se vam enostavno usede v srce in tam ostane.
Danes z vami delimo novico, ki nas je v teh dneh zelo razveselila. Od našega prjiatelja, španskega vinarja Miguel Merina, smo prejeli vest, da je...
Strmi terasirani ali vertikalno urejeni vinogradi, ovinkasta cesta in čudoviti, dih jemajoči razgledi, ki te spremljajo ob spuščanju proti reki...