Dobro znanje

Vino je že od nekdaj lepo darilo. Tudi v naši kulturi je običaj prinesti buteljko, če smo povabljeni k prijateljem, ali pa s steklenico obdarovati poslovne partnerje. Skoraj vedno pa smo postavljeni pred vprašanje, kako sploh izbrati primerno vino. V nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov.
Dobrodošli v naši pop up trgovini. Na Kamniški ulici 47 v Ljubljani vas pričakujemo vsak delovni dan med 12. in 19. uro. Strokovno podkovani člani člani naše ekipe vam bodo z veseljem pomagali pri nakupu. Spoznali ne boste le naših vin, ampak tudi večkrat nagrajena oljčna olja Ipša in vrhunske kozarce Lehmann iz Reimsa, prestolnice Šampanje.
Ste vedeli, da lahko izbira pravega kozarca bistveno oplemeniti vaše vinske užitke? A kako izbrati tistega pravega, najprimernejšega za naše vino, ko jih je pa zunaj toliko? Preberite nekaj uporabnih trikov, ki vam bodo pri izbiri pomagali.
Običajno se izkaže, da so ljubitelji dobrega vina tudi ljubitelji dobre hrane. Zato smo se odločili pogovor o Martinovanju in vinih pustiti za desert in vam kot glavno jedi predstaviti novi recept Luke Koširja!
Pustite se popeljati daleč na vzhod, v deželo vzhajajočega sonca. Kaiseki je sestavni del čarobne japonske kulture in predstavlja japonsko kulinarično umetnost, ki je rezultat trenutnega navdiha kuharskega mojstra. Ob pripravi jedi je pozornost usmerjena na sestavine, način priprave in prezentacijo jedi, zato bodo 23. oktobra vaši krožniki prave umetnije. 
12. februarja 2021 smo skupaj z restavracijo Grič pripravili nekaj čisto posebnega in prišli k vam domov, v vaše kuhinje in jedilnice. 4 - hodno večerjo je pripravil večkrat nagrajeni chef Luka Košir iz restavracije Grič, družbo pa sta nam delala še sommelierja Nejc Farčnik in Valentin Bufolin, ki sta k jedem izbrala vina iz naše trgovine.
Dan, ko dobimo goste. Več ur se že vrtimo po kuhinji in ustvarjamo specialitete in pripravljeno imamo vino na ravno pravšnji temperaturi, da bo hrana še boljša. V vrsti že čakajo kozarci, ko... pride čas, da odpremo vino. Pred gosti. Kaj pa zdaj? 
Valentin Bufolin, sommelier 3. stopnje, nam je zopet priskočil na pomoč in naredil lep sommelierski opis tega pravega Superistrianca. Gre za zvrst ekološko pridelanega refoška, cabernet sauvignona in merlota.