Decembrski duo:10g Alpenkaviar in šampanjec Extra Brut, Louise Brison

63,90 

Popolna decembrska kombinacija: Alpenkaviar in šampanjec. Nepozabna gurmanska izkušnja, primerna tudi za najbolj posebne priložnosti! Uživajte v kaviarju izpod avstrijskih gora, ki se kar stopi v ustih.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

Decembrski duo, ki zagotavlja popolno praznično vdzušje: Alpenkaviar in šampanjec Louise Brison.

Spoznajte kaviar izpod avstrijskih gora, ki se kar stopi v ustih. V 10 – gramski embalaži je kot nalašč za posebni večer v dvoje, sploh v družbi izbranih mehurčkov. Naj vas očara še šampanjec Louise Brison Extra Brut, letnik 2015. Izrazen in radodaren, nos se odpre z notami citrusov, belega sadja, popečenih not, mandljev in medu.

Naročite in uživajte.

Poštnina: kaviar je lahko iz Avstrije direktno na vaš naslov poslan v roku 2 delovnih dni. Ker gre za prilagojen način pošiljanja (nizka temperatura…), se strošek poštnine, ki znaša 25 eur, zaračuna naknadno.
Plačilu poštnine se lahko izognete tako, da se pridružite skupinskem naročilu. Za več informacij nam pišite na pijem@dobrovino.si.

Hiša

Alpenkaviar

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Decembrski duo:10g Alpenkaviar in šampanjec Extra Brut, Louise Brison”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Alpenkaviar

Družinsko podjetje Alpenkaviar prihaja iz Avstrije. Zakonca Soraya in Helmut Schlader kaviar proizvajata v prekrasnem okolju, na robu nacionalnega parka Kalkalpen v dolini Steyr, kjer so idealni pogoji za vzrejo in pridelavo ekskluzivnega alpskega kaviarja. Kot majhen otrok je Helmut Schlader ujel svojo prvo ribo v čudoviti dolini Steyr in odkril svojo ljubezen do narave in živali. Družina Schlader se že več generacij ukvarja s kmetijstvom in gozdarstvom, ta tradicija pa se logično nadaljuje v vzreji jesetrov in proizvodnji finega kaviarja. Ribe jeseter, iz katerih pridobivajo kaviar, plavajo v lastni kristalno čisti izvirski vodi iz gora. In prav ta voda v kombinaciji s skrbno obdelavo in blagim soljenjem daje alpskemu kaviarju edinstven, eleganten okus. Alpenkaviar je proizveden v strogih higienskih pogojih in pri nizkih temperaturah, jajčeca jesetra so ločena od vezivnega tkiva in oprana v številnih delovnih korakih. Pridobljeni kaviar se zmeša s soljo in ročno vakumsko pakira. Svež kaviar je pri +/- 2 stopinjah obstojen najmanj 2 meseca, po odprtju pločevinke pa ga je potrebno porabiti v 6 dneh.

Louise Brison

Posestvo Louise Brison se nahaja v v Noé les Mallets, cote des bars na jugu Aube, nekoč obsojena, zdaj dragocena žitnica šampanjca, ta cuvée je vinificiran s spoštovanjem naravne kislosti grozdja. Ta cuvée, vedno starinski in čisti Chardonnay, je izraz terroirja in odličnega leta. Od leta 1927 uvrščen z oznako o poreklu, Aube ima več kot 7.650 hektarjev vinogradov. (Oznaka Champagne zajema skupno 34.000 hektarjev). Regija Aube, ki pokriva 25 % vinogradov šampanjca, proizvede četrtino od 300 milijonov steklenic, ki se vsako leto prodajo po vsem svetu. Zgodba ukoreninjena v tleh Louise Brison je predvsem družinska zgodba o tehničnem znanju in človeških odnosih v štirih generacijah. Leta 1900 se je Louise Brison preživljala z nekaj hektarji vinske trte. v času, ko pridelava vina ni bila zelo donosna. Zahvaljujoč njeni vztrajnosti so prihodnje generacije lahko nadaljevale njeno delo in posestvo je dobilo novo smer leta 1991 s Francisom BRULEZOM, ki je začel proizvajati vintage šampanjec, zorjen v hrastovih sodih. Glede na njeno globoko navezanost na to zemljo je bila Delphine BRULEZ, inženirka agronomije in enologinja, tista, ki se je spopadla z izzivom , da jo ohrani danes z naravnim razvojem v smeri ekološkega vinogradništva. “Ponosna sem, da proizvajam šampanjec, ki prihaja iz veličastnega terroirja, ki ga je pred več kot 100 leti izbrala moja prababica Louise Brison. Začela je z ničemer ali skoraj nič, vendar je bila odločena, da bo obdržala in obdelovala to zemljo. Moje današnje delo je poklon tej veliki dami, ki je živela običajno življenje, a ustvarila izjemno prihodnost! S proizvodnjo šampanjcev Louise Brison danes gradim svoj most med preteklostjo in prihodnostjo, v upanju, da sega skozi generacije. Včasih se je težko spopasti z vsakodnevnimi zahtevami našega dela. Še posebej, ko so trte v polni rasti. Če je narava prijazna, jo je lažje upravljati, in če se odloči biti muhasta, moramo biti sposobni premisliti svoje metode, sprejeti odločitve, da se prilagodimo, tako da pogoltnemo velik kos skromne pite. To so težki letniki ki nas učijo našega posla!”

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO