Espirito de Baga, 2017

24,90 

Spoznajte fortificirano vino iz sorte baga. Rubinasto rdeče barve z oljnato teksturo. Intenzivnih arom po črnem jagodičevju, z noto tobaka, čokolade, začimb in črnega popra. Gosposko, z intenzivno strukturo in bogatostjo, ki je v harmonihji z izraženimi tanini in svežino.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00226 00226 Categories ,

Globoke, rubinasto rdeče barve, oljnate teksture.
Intenzivnih arom po robidnici, črnem ribezu, češnji in slivi, sadnosti se pridružijo še nota tobaka, začimb in črnega popra.
V ustih deluje gosposko, z intenzivno strukturo in bogatostjo, ki je v harmoniji med sladkobnostjo, izraženimi tanini in svežino. V pookusu zaznamo predvsem sadnost in arome zelišč.

Teža 1 kg
Regija

Bairrada

Sorta

100 % baga

Hiša

Pato & Wouters

Alkoholna stopnja

18 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Desertno rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Trdi siri, modri siri in sladice na osnovi črnega jagodičevja in plemenite temne čokolade.

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Espirito de Baga, 2017”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pato & Wouters

Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo. Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike. V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo “terroir”, ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so “brez ličil” – prav vsako, s svojim izraženim značajem. Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage. William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji. Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO