3B Rose, NV, Pato & Wouters, 0,75 l

13,50 

Osvežite se z biodinamično pridelanim rose penečim vinom 3B. Češnjeve barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki. Poudarjenih not po jagodičevju, prefinjenega okusa z izraženo mineralnostjo in dolgo obstojnim, osvežilnim pookusom.

Razpoložljivost: 52 na zalogi

01038 01038 Categories , Tag

Briljantne in ekstraktne češnjeve barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki.
Cvetica je intenzivna in izraženo sadna, češnje, jagode, granatno jabolko, janež pa tudi maslo in kruhova skorja.
Prefinjenega okusa, kremozne teksture in perlaža, ki nas prijetno poboža. Izražene mineralnosti in poudarjene sadnosti z dolgo obstojnim ter osvežilnim pookusom.
Sorte: 69 % baga, 31 % bical
Potencial staranja: 3 leta in več
Servirna temperatura: 4 – 6 °C

Teža 1,5 kg
Barva

Rožnata

Prostornina

0,75 l

Regija

Bairrada

Stil vina

Lažje peneče vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

69% baga, 31% bical

Letnik

2022

Hiša

Pato & Wouters

Alkoholna stopnja

11.5 %

Država

PORTUGALSKA

Vinifikacija

Spontana fermentacija osnovnega vina v nerjavni posodi, za tem 9 mesečno zorenje s sekundarno fermentacijo v steklenici.

Ujemanje s hrano

Surove školjke in ribe, azijska in orientalska hrana

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “3B Rose, NV, Pato & Wouters, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pato & Wouters

Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo. Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike. V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo “terroir”, ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so “brez ličil” – prav vsako, s svojim izraženim značajem. Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage. William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji. Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO