Cotes Auxerre Blanc Cuvee L. Bersan, 2020, Domaine Bersan, 0,75 l

24,50 

Dišeč nos, zelo lep okus z notami zrelega rumenega sadja, belih cvetov in jodnega zaključka. Sadne arome, ki se naslanjajo na sveže belo sadje, bela breskev, dobro uravnotežene z notami belega cvetja. Svež napad, ki se zaključi z notami svežih mandljev.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00921 00921 Categories , Tag

Dišeč nos, zelo lep okus z notami zrelega rumenega sadja, belih cvetov in jodnega zaključka. Sadne arome, ki se naslanjajo na sveže belo sadje, bela breskev, dobro uravnotežene z notami belega cvetja. Svež napad, ki se zaključi z notami svežih mandljev.

Odličen bo k naslednjim jedem: ribe v omaki, pita ali “šunka s Côtes d’Auxerre”, kot je pršut Chablisian, perutnina, telečji riž s smetano.

VINOGRAD
Glineno-apnenčasti terroir pobočja Kimmeridgian, v katerem prevladujejo bele gline. Severna Burgundija se nahaja v Saint Brisu na južnih in južnih pobočjih, obrnjena proti jugovzhodu. Vinograd se že 12 let prideluje ekološko, s plitvo obdelavo tal.

Površina vinograda: 1 ha
Povprečna starost trte: 65 let

VINIFIKACIJA & ZORENJE
Ročno obiranje z direktnim stiskanjem. Spontana fermentacija s pomočjo kvasovk in avtohtonih bakterij, od tega 30 % v sodih iz francoskega hrasta 228 l in 70 % v Demi-muidih 600 l, od tega 7 % v novih sodih.
Zorenje na finih drožeh poteka 12 mesecev v sodih in 4 mesece v termoreguliranih rezervoarjih iz nerjavečega jekla.

Teža 15 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Burgundija

Stil vina

Sveže belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

chardonnay

Letnik

2020

Hiša

Domaine Bersan

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

ribe v omaki, pita ali "šunka s Côtes d'Auxerre", kot je pršut Chablisian, perutnina, telečji riž s smetano

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cotes Auxerre Blanc Cuvee L. Bersan, 2020, Domaine Bersan, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Domaine Bersan

Domaine Bersan je družinska klet že več generacij, ki jo danes vodita Jean Christophe Bersan in njegov oče Jean-Louis. Posestvo se nahaja v osrčju vasi, tik ob cerkvi, zgrajeni v 13. stoletju. V družinski hiši je izjemna klet iz 11. in 12. stoletja, ki so jo zgradili menihi Templiers. Domaine Bersan se nahaja v vasi Saint Bris le Vineux (1098 prebivalcev): - to je edina vas v Burgundiji, kjer lahko najdete grozdje sauvignon - Saint Bris AOP je 133 ha / Bourgogne Côtes d’Auxerre AOP je 122 ha za rdeči modri pinot in 75 ha za beli chardonnay Vinograd BERSAN je zasajen na 22 hektarih vinogradov 6 sort grozdja: César, Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté, Sauvignon, Gamay Glinena in apnenčasta tla iz portlandskega in kimmeridskega območja. Območje se imenuje Col du Crémant z nadmorsko višino 206 m. Ekološko proizvajajo od leta 2009 (certificirano od leta 2012.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top