Cremant D’Alsace Cuvee Conf. Extra Brut, Domaine Gruss, 0,75 l

32,00 

Vino za ljubitelje intenzivnih, preciznih, strukturiranih in obstojnih penečih vin. Creamtn d’Alsace finih in obstojnih mehurčkov. Arome so intenzivne in fine. Zaznavamo belo cvetje, suho sadje in pečene lešnike. V ustih deluje elegantno, vinsko. Okus je intenziven in mineralen. Zaznamo arome brioche, nežno praženega, karamele in masla. Dolge obstojnosti in precizne hrbtenice.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00231 00231 Categories ,

V vinogradih družine Gruss, ki uspevajo v okolici vasi Eguisheim uspeva tudi nekaj chardonnay-a, kar je tu redkost. Osnovno vino se prideluje po principu Soléra metode. Gre za specifičen način zorenja vina, kjer se tekoči letnik vina neprestano meša z vini starejših letnikov. Sekundarna fermetnacija z zorenjem v steklenici poteka minimalno 3 leta.

Rezultat je vino briljantne barve, številnih, finih in obstojnih mehurčkov. Arome so intenzivne in fine. Zaznavamo belo cvetje, suho sadje in pečene lešnike. V ustih deluje elegantno, vinsko. Okus je intenziven in mineralen. Zaznamo arome brioche, nežno praženega, karamele in masla. Dolge obstojnosti in precizne hrbtenice.

Vino za ljubitelje intenzvnih, preciznih, strukturiranih in obstojnih penečih vin.

Gastronomsko vino, ki lahko pospremi kanapeje z ribami ali patejem, izjemno se bo podalo ob ostrigah, rombu, beli ribi ali celo listu v masleni omaki.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Alzacija

Stil vina

Lažje peneče vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

90 % chardonnay, 10 % beli pinot

Letnik

neletniški

Hiša

Domaine Gruss

Alkoholna stopnja

12.7 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Osnovno vino je pridelano po Soléra metodi kjer se vino tekočega letnika meša z vini preteklih letnikov v pol praznih sodih, minimalno tri letno zorenje s seknudarno fermentacijo v steklenici

Ujemanje s hrano

Kanapeji z ribami ali patejem, ostrige, romb, bela riba, morski list v masleni omaki

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cremant D’Alsace Cuvee Conf. Extra Brut, Domaine Gruss, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Domaine Gruss

Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim. Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem. Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO