V vinogradih družine Gruss, ki uspevajo v okolici vasi Eguisheim uspeva tudi nekaj chardonnay-a, kar je tu redkost. Osnovno vino se prideluje po principu Soléra metode. Gre za specifičen način zorenja vina, kjer se tekoči letnik vina neprestano meša z vini starejših letnikov. Sekundarna fermetnacija z zorenjem v steklenici poteka minimalno 3 leta.
Rezultat je vino briljantne barve, številnih, finih in obstojnih mehurčkov. Arome so intenzivne in fine. Zaznavamo belo cvetje, suho sadje in pečene lešnike. V ustih deluje elegantno, vinsko. Okus je intenziven in mineralen. Zaznamo arome brioche, nežno praženega, karamele in masla. Dolge obstojnosti in precizne hrbtenice.
Vino za ljubitelje intenzvnih, preciznih, strukturiranih in obstojnih penečih vin.
Gastronomsko vino, ki lahko pospremi kanapeje z ribami ali patejem, izjemno se bo podalo ob ostrigah, rombu, beli ribi ali celo listu v masleni omaki.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.