El Puntido Gran Reserva, 2007, Vinedos de Paganos, 0,75 l

59,90 

Pustite se zapeljati vinu Reserva 2007. S svojo ekstraktno, rubinasto rdečo barvo in poudarjenimi aromami po jagodičevju, sladkih začimbah, usnju in zeliščih ponazarja pristen izraz tempranilla. Vino, ki je 2 leti zorelo v hrastovih sodčkih, je pridelano iz grozdja vinogradov, ki so bili zasajeni v 60-ih letih prejšnjega stoletja.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00435 00435 Categories ,

Gre za single-vineyard vino globoke rubinasto rdeče barve z granatnim odtenkom in gosto teksturo.
Arome so intenzinve, dozorele in nas razvajajo z zaznavami po suhem gozdnem jagodičevju, suhi slivi, suhem tobaku, zaznamo tudi note suhega listja, vanilje, kokosa likviricije, dima, joda in grafita. V ustih deluje opulentno, mehkobno, svežina je živahna, tanini pa zaokroženi in satenasti. Okus je krepak, intenziven in zelo dolgo obstojen. El Puntido Gran Reserva 2007 ima izjemnim potencijal za staranje.
Sorte grozdja: tempranillo
Vino pridelano iz striktne selekcije grozdja najprej v vinogradu, nato še na sortirni mizi. Tako imenovano single-vineyard vino, pridelano iz grozdja, ki izvira iz vinograda El Puntido. El Puntido je bil posajen leta 1975.
6-dnevna pre-fermentativna maceracija grozdja pri 6 °C, z nežnim pretokom soka čez vrelni klobuk in rahlo aeracijo. 10-dnevna alkoholna fermentacija z avtohtonimi kvasovkami pri temperaturah med 28 in 30 °C z 2 ali 3 dnevnimi pretoki v začetku in enim proti zaključku fermentacije. 10-dnevna maceracija v stiku z jagodnimi kožicami po zaključku alkoholne fermentacije.
Pretok vina v nove barrique sodčke iz francoskega lesa, v katerih je potekla mlečnoklislinska fermentacija v prvih 6 mesecih. 26-mesečno zorenje vina v hrastovih sodih.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C

Teža 1,5 kg
Regija

Rioja

Sorta

100 % tempranillo

Hiša

Vinedos de Paganos

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2007

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Viñedos de Páganos

El Puntido je stara beseda, ki pomeni “vznožje stopnišča”, obliki, ki jo ta zemljišča tvorijo med Cantabria gorami in depresijo reke Ebro. Viñedos de Páganos so single-vineyard vina, ki izražajo edinstveni terroir, na katerem so zasajeni vinogradi. Ta vina družina Eguren prideluje vse od leta 2001 in konstantno dosega vrhunske rezultate. Viñedos de Páganos so ustanovljen z namenom izraćanja elegantnega, mineralnega izraza vinogradov El Puntido in La Nieta, dveh fenomenalnih leg, ki se nahajata v starodavnem srednjeveškem mestu Páganos. El Puntido in Calados Del Puntido sta pridelana iz vinograda El Puntido. Calados Del Puntido je prvovrstno vino iz višjega donosnega dela vinograda. Družina Eguren meni, da je El Puntido paradigma mineralnega izraza Tempranilla, ki ga poudarja visok delež krede, ki je prisotna v tem območju.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO