Gran Reserva, 2011, Sierra Cantabria, 0,75 l

27,90 

Spoznajte Gran Reservo, rubinasto rdeče barve z rahlim granatnim odtenkom, ki jo odlikujejo intenzivne arome po zrelem gozdnem jagodičevju, amareni, suhi slivi, suhem rdečem cvetju, vanilji, kokosu, usnju, suhem tobaku, šampinjonih in grafitu. Vino krepkega telesa z intenzivnim okusom.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00430 00430 Categories ,

Globoke, rubinasto rdeče barve z rahlim granatnim odtenkom.
Intenzivne arome razkrivajo zrelo gozdno jagodičevje, amareno, suho slivo, suho rdeče cvetje, vaniljo, kokos, usnje, suh tobak, šampinjone in grafit.
Vino krepkega telesa z intenzivnim okusom.Svežina izkazuje svojo dolgoživost, tanini pa se prijetno zaokrožajo. Vino elegance in dolgega, harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo in graciano
Ročno obrano grozdje s striktno selekcijo najbolj zdravih grozdov. Po pecljanju sledi ponovna selekcija, ki izbere le najboljše jagode. Cele jagode fermentirajo z avtohtonimi kvasovkami v posodah iz nerjavnega jekla pri temperaturah med 28 in 32 °C, ki skupaj z maceracijo traja skoraj 30 dni.
Po nežnem prešanju je vino zorelo 26 mesecev v barrique sodčkih iz francoskega in ameriškega lesa, ki so bili uporabljeni največ trikrat. V prvem letu je vino bilo pretočeno na vsake 4 mesece, v drugem pa vsakih 6 mesecev. Med zorenjem v hrastovih sodih je potekla tudi mlečnokislinska fermentacija.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C

Teža 1,5 kg
Regija

Rioja

Sorta

96 % tempranillo, 4% graciano

Hiša

Sierra Cantabria

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2011

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah, 2 leti zorenja v barrique sodčkih kjer so doge iz ameriškega, glave pa francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Sierra Cantabria

Bodegas Sierra Cantabria je leta 1957 ustanovil Guillermo Eguren, vinarski samouk, ki je bil po družinski tradiciji vinogradnik. Njegova družina izvira iz San Vicente de La Sonsierra, enemu najbolj prestižih terroirjev v Rioji in že od leta 1870 goji grozdje v Rioji Alavesi. Danes že četrta generacija družine Eguren usmerja vse vidike procesa pridelave vina z Marcosom Egurenom kot vinarjem in direktorjem poslovanja ter njegovim bratom Miguelom Angelom Egurenom kot generalnim direktorjem. Družina vse svoje grozdje in vino pridela na lastnih posestvih. Kot vinogradniki v Rioji Alavesi pridelujejo veliko večino Tempranilla z le majhnim odstotkom Garnache in Graciana, saj se zavedajo, da ti sorti ne dajeta zanesljivih rezultatov na tem območju. Zaradi dolge vinogradniške tradicije je družina Eguren ponosna na razumevanje svojih vinogradov do stopnje, ki je v vinarskem svetu precej edinstvena in spoštovanja vredna. Vinograde obdelujejo po sonaravnih principih, po načelim minimalne intervencije in ob sledenju biodinamičnih principov. Vsa vina fermentirajo s pomočjo avtohtonih kvasovk, ki jih pridobijo iz lastnih vinogradov.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO