Gran Reserva, 2016, Miguel Merino, 1,5 l

89,30 

Prepustite se Gran Reservi, ki vas bo očarala z intenzivnimi in gosposkimi aromami po suhi slivi, višnji, vanilji, kokosu, mlečni čokoladi, sladkih začimbah, usnju, popru, tobaku in zeliščih. Vino intenzivnosti in kreposti, izražene elegance ter zelo dolgega, plememnitega in harmoničnega pookusa.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00957 00957 Categories ,

Vino globoke rubniasto rdeče barve z gosto teksturo.
Arome so intenzinve, gosposke. Zaznamo suho slivo, višnjo, vaniljo, kokos, mlečno čokolado, sladke začimbe, usnje, poper, tobak in zelišča.
Vino intenzivnosti in kreposti z mladostno kislino in tanini, ki se še zaokrožajo. Vino elegance in zelo dolgega, plememnitega in harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano
Vino, ki ga predelajo le ob najboljših letnikih. V vinu je izbor najboljšega grozdja iz vinogradov, ki so bili posajeni med leti 1930 in 1940 na pobočjih slikovitega mesteca Briones, na 550 metrih nadmorske višine.
Ročno obrano grozdje so postavili v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi s pogostim remontage (prelivanje mošta čez klobuk). Miguel Merinu je eleganca pomembnejša od moči in to skušajo zasledovati zlasti pri fermentacijah. Mlečni razkis se je zgodil z zorenjem v sodčkih.
Vino je trideset mesecev zorelo v 14 novih barik sodčkih iz francoskega hrasta, ob konstantni skrbi za polnost sodov. Za tem se je pa še tri leta šolalo v steklenicah pred prihodom na trg.
Skupno so pridelali 3.365 setklenic in 378 magnumov Gran Reserve 2015.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C
NAGRADE IN PRIZNANJA
92 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Rioja

Stil vina

Bogato rdeče vino

Priporočena temperatura

16–18 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

100% garnacha

Letnik

2016

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

14 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah s pogostim remontage, 30 mesecev zorenja v 14 barrique sodčkih iz francoskega hrasta, 3 leta šolanja v steklenici

Ujemanje s hrano

Odlična spremljava ob najboljšem kosu govedine, ki ga lahko najdete, obenem bo odlično pospremilo jedi iz žara

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gran Reserva, 2016, Miguel Merino, 1,5 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO