Jak rdeče, 2017, IAQUIN, 0,75 l

25,00 

Naročite fantastično rdeče vino iz Goriških Brd in uživajte v prekrasni aromatiki črnega ribeza, borovnic, slive, gozdnih sadežev, mlečne čokolade, kave in popra. Idealno za krepke mesne jedi, intenzivne sire in suhomesnate dobrote.

Razpoložljivost: 10 na zalogi

00162 00162 Categories ,

Rdeča zvrst Cabernet Sauvignona in Merlota. Vino je bistro, rubinasto rdeče barve in gosto. Vonj je takoj zaznaven. Gre za intenzivne in elegantne note črnega ribeza in borovnic, slive … takoj za tem, ko se vino razpre in zadiha, jim sledijo še gozdni sadeži, mlečna čokolada, kava in malo poprastih tonov. Po okusu v ustni votlini je vino suho, toplo, mehko, sveže in mineralno. To vrhunsko vino ima uravnoteženo in krepko telo, intenziven okus in eleganco ter obstojnost. Je kot nalašč za družbo krepkim mesnim jedem, intenzivnim sirom in suhomesnatim dobrotam. 
Strokovnjaki mu pripisujejo zmožnost staranja zavidljivih petnajst let.

Teža 1,5 kg
Regija

Brda

Sorta

Cabernet sauvignon, merlot

Hiša

Iaquin

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14 – 16 °C

Država

SLOVENIJA

Potencial staranja

15 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Letnik

2017

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Kot nalašč za družbo krepkim mesnim jedem, intenzivnim sirom in suhomesnatim dob

Barva

Rubinasto rdeča

IAQUIN

Vinska druščina Iaquin je plod večletnega ustvarjanja Uroš Jakončiča, zagnanega vinarja z roba Goriških Brd. Tako on kot njegov vinograd domujeta v Vipolžah — kraju, ga odlikujeta dobrohotna mikroklima in pristna vinska identiteta. Poleg rebule boste na družinskem posestvu Jakončičevih zapazili tudi chardonnay, malvazijo, merlot in cabernet sauvignon ter Urošu najljubši — sauvignonasse. Samosvoj vinar pravi, da se večina dela res opravi v vinogradu, toda v tistem ščepcu, ga predstavlja klet, pride na plan vinarjeva nota.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO