Juvenia Coste della sesia DOC 2020, Antoniolo, 0,75 l

21,90 

Lažje, sadno in živahno rdeče vino iz Piemonta. Barva je granatno rdeča, vino krasijo dišeče sadne vonjave in tudi v ustih prednjači sadnost. Vino je polno, zelo prijetno, a še vedno dovolj mehko in dobre strukture.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00778 00778 Categories ,

Lažje, sadno in živahno rdeče vino iz kleti Antoniolo.

Barva je granatno rdeča. Na nosu zaznamo intenzivne dišeče sadne vonjave, ki nakazujejo, da gre za mlado in živahno rdeče vino. Tudi v ustih prednjači sadnost. Vino je polno, zelo prijetno, še vedno dovolj mehko in dobre strukture.

Teža 1,5 kg
Regija

Piemont

Sorta

nebbiolo

Hiša

Antoniolo

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ITALIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2020

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

testenine z bolj kompleksno omako, siri, rdeče meso, divjačina, svinjina

Barva

Granatno rdeča

Za mnoge je Antoniolo najpomembnejša referenčna posest v Gattinari, najbolj znani apelaciji Alto Piemonte. Danes klet vodita sestra in brat, Lorella in Alberto Antoniolo, leta 1948 pa je vinarijo ustanovil njun dedek Mario. V 50. in 60. letih 20. stoletja, ko je veliko Italijanov bežalo s podeželja zaradi dela v tovarnah v Piemontu, je Antoniolo pograbil najboljše vinograde na tem območju. Do sedemdesetih let prejšnjega stoletja so imeli zavidljivo zbirko Gattinarinega vrhunskega cruja, vključno z monopolom v vinogradu Osso San Grato. Leta 1974 je Rosanna Antoniolo, Mariova hči in Albertova ter Lorellina mati, sprejela predlog najslavnejšega italijanskega vinskega novinarja Luigija Veronellija in ustekleničila svoji Osso San Grato in San Francesco kot vini iz enega vinograda. Čeprav je nekaj proizvajalcev v Langheju to že počelo, je bilo za Gattinaro revolucionarno. Danes ima posest 14 hektarjev vinogradov, brat in sestra pa sledita strogim smernicam matere pionirke. Fermentacije potekajo počasi v betonskih sodih z avtohtonimi kvasovkami in vse Gattinare se starajo tako dolgo kot Riserve, tudi tiste z letnikom 2015. Upravljanje vinogradov: zatiranje škodljivcev z nizkimi odmerki bakra in žvepla brez uporabe kemičnih gnojil. Vinu dodajo zelo nizke odmerke žvepla. In še nekaj utrinkoviz vinskega sveta: »Gattinarajeva gonilna sila je tiha, drobna 75-letna babica po imenu Rosanna Antoniolo.« – Wine Sepctator »Ena od referenčnih točk v Gattinari.«—Antonio Galloni, Vinous »Antoniolove steklenice vsebujejo najboljše iz dediščine severnega Piemonta. S trdno strukturo in samo na videz suhljati lahko preživijo desetletja, medtem ko vsa njihova veličina postane očitna takoj.« — Gambero Rosso

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO