La Quinta Cruz Mazuelo, 2018, Miguel Merino, 0,75 l

30,90 

Spoznajte edinstvenega posebneža iz Rioje, vino iz sorte mazuelo, ki nas preseneti z intenzivnimi aromami po črnem jagodičevju, črnem ribezu, slivi in vijolicah. Sledijo arome črnega popra, usnja, humusa in dima. Vino strkture in elegance, ter dolgega, harmoničnega pookusa.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00425 00425 Categories ,

Rubinasto rdeče barve z rahlim škrlatnim odtenkom.
Arome so intenzivne in fine. Zaznamo črno jagodičevje, črni ribez, slive in vijolice. Sledijo arome črnega popra, usnja, humusa in dima.
Vino z zaznavno mehkobo, a predvsem živahno svežino in žametastimi tanini, ki nakazujejo dolg potencial vina za staranje. Vino elegance in krepketa telesa z dolgim, harmoničnim okusom.
Pravi šarmanten posebnež iz Rioje.

Sorte grozdja: mazuelo

Mazuelo je zelo rodna sorta, ki pozno dozori, obenem pa je bolj dovzetna za različne bolezni. Karakteristike, ki jo delajo bolj prikladno za pridelavo v mediteranskem klimatskem območju, kot pa v področjih, ki jih močno zaznamuje Atlantik, vključno z Rioja Alta. Edinstvene mikroklimatske značilnosti vinograda Quinta Cruz pa so se izkazale za idealne pri pridelavi te zanimive sorte, ki vsekakor pokaže dodatno dimenzijo elegantne Rioje.
Vinograd La Quinta Cruz so posadili leta 1986 na severovzhodnem pobočju hriba Calvario, v bližini vasi Briones in reke Ebro. Vinograd je posajen na strmih pobočjih in obsega 1,2 hektarja. Zgornja plast tal je zelo tanka in jo sestavljata pesek in prod, ki sta popolnoma prekrita z gramozom. Ključni dejavniki, ki preprečijo tako bujno rast sorte in omogočajo pridelavo mazuela iz območja Rioja Alta – območja, ki ga močno zaznamuje vpliv atlantskega oceana.
13. oktobra 2018 so iz La Quinta Cruz obrali 4.400 kilogramov grozdja. Ročno obrano grozdje so zbrali v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v mali cisterni iz nerjavnega jekla pri kontroliranih temperaturah med 24 in 25 ° Celzija z zelo malo remontagev (pretakanje vina čez vrelni klobuk).
Vino so pretočili v rabljene sode – dva 500-litrska in šest barrique sodčkov iz francoskega hrasta. Tu je izpeljalo mlečnokislinsko fermentacijo in zorelo 12 mesecev.
Ustekleničili so 3,200 steklenic. Gre za enega redkih vin sorte mazuelo iz Rioje in tudi eno od redkih single-estate blagovnih znamk v regiji.

NAGRADE IN PRIZNANJA
96 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022
Vino leta: Tim Atkin MW Rioja Report 2022

Teža 1,5 kg
Regija

Rioja

Sorta

mazuelo

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah, 12-mesečno zorrenje v dveh 500-litrskih in šest barrique sodčkih iz francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Dušena govedina, dušena divjačina, suho zorjeni zrezki, domače testenine z gobami, pečena zelenjava

Barva

Rubinasto rdeča

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO