Merlot, 2015, IAQUIN, 0,75 l

42,00 

Merlot 2015 iz briške kleti Iaquin tako kot ostala njihova vina slovi po eleganci. Vino s stilom bo odlično dopolnilo vašo večerjo, še posebej, če bo na mizi dobro uležano meso.

Razpoložljivost: 10 na zalogi

00163 00163 Categories ,

Vino intenzivne, goste, pretežno temno rubinaste. barve, klatere rob nakazuje na zrele rjavo-opečnate note. Cvetica je sadna, vendar z dodatkom zelišč, začimb, grafita in pravega črnila, pa tudi vonja po usnju. V ustih sledi eksplozija okusov, v kateri se posamezne prvine (kislost, slanost, grenkoba, sladkost) borijo za začasno prevlado, nato pa se strnejo v harmoničen skupen okus. Prepoznamo drobne gozdne sadeže, črne češnje hrustavke, karamelizirano čebulno marmelado in še marsikaj, lahko pa se mu prepustimo brez razmišljanja. Vino je ustvarjeno za spremljavo dobro uležanega mesa na žaru, ujema se tudi z veganskimi jedmi.

Teža 1,5 kg
Regija

Brda

Sorta

Merlot

Hiša

Iaquin

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

SLOVENIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2015

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

10 do 12 dni maceracije, prešanje, tri leta zorenja v hrastovih sodih, nato zorenje v steklenicah do petega leta po trgatvi

Ujemanje s hrano

Dobro uležano mesa na žaru, močnejše veganske jedi

Barva

Rubinasto rdeča

IAQUIN

Vinska druščina Iaquin je plod večletnega ustvarjanja Uroš Jakončiča, zagnanega vinarja z roba Goriških Brd. Tako on kot njegov vinograd domujeta v Vipolžah — kraju, ga odlikujeta dobrohotna mikroklima in pristna vinska identiteta. Poleg rebule boste na družinskem posestvu Jakončičevih zapazili tudi chardonnay, malvazijo, merlot in cabernet sauvignon ter Urošu najljubši — sauvignonasse. Samosvoj vinar pravi, da se večina dela res opravi v vinogradu, toda v tistem ščepcu, ga predstavlja klet, pride na plan vinarjeva nota.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO