Message in a bottle IGT, 2020, Il Palagio, 0,75 l

21,90 

Supertoskanec, pri katerem sorto sangiovese dopolni sadni syrah. Elegantno, a še vedno lahkotno vino s Stingovim podpisom. Primerno za različne jedi in super družbo.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00557 00557 Categories ,

Rock’n’roll v kozarcu – spoznajte vina Stinga!

Message in a Bottle je znana pesem Stinga, ko je še deloval v skupini The Police. S Stingove posesti Il Palagio prihaja vino, ki ga ne gre spregledati. Čudovito vino v čudoviti steklenici!

Gre za zelo tipično toskansko vino iz sorte sangiovese, ki jo lepo dopolnita merlot in syrah. Ta supertoskanec je zaradi mešanice sort zelo saden, a še vedno pikanten, kar skupaj zagotavlja mehak okus s prijetnim pookusom.

Vino je starano 12 mesecev v francoskih hrastovih sodih, nato pa v steklenici zori nadaljnih 5 mesecev. Rezultat je tukaj!

Vino ima čudovite arome po češnjah in črnem ribezu ter začimbah. Okusna kapljica z vsemi vrstami italijanskih jedi: meso, testenine ali predjedi. Vino je pravzaprav ‘vsestransko’, samo po sebi ga je že užitek piti, pri jedi pa se okusi še bolj izrazijo.

Vino je certificirano ekološko.

Teža 1,5 kg
Regija

Toskana

Sorta

sangiovese, syrah, merlot

Hiša

Il Palagio

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ITALIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2020

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

fermentacija v nerjavečih inox cisternah, 7 – 8- dni maceracije, zorenje 12 mesecev v francoskem hrastu

Ujemanje s hrano

mesne jedi, siri, pica, začinjene jedi

Barva

Rubinasto rdeča

Il Palagio

Il Palagio je toskanska posest s 350 hektari v lasti legendarnega glasbenika Stinga in njegove žene Trudie Styler. Velik del zemlje je obsega gozd, kjer se nahaja nekaj čudovitih jezer. Na posesti se nahaja tudi 2 hektara velik vrt in več čebelnjakov. Zemlja na posesti je bila že od nekdaj obdelovana, vse od 16. stoletja dalje. Ko sta Sting in Trudie leta 1999 sprva naletela na posest, je vse skupaj propadalo, zato sta se lotila ljubeče obnove ter hiši, gospodarskim poslopjem in zelmljišču vdahnila nekdanji sijaj. Da bi čim bolj izkoristil naravne danosti posestvi, je Sting zbral sanjsko ekipo: -svetovalec Alan York skrbi za vinogradništvo in celotno posest vodi po načelih biodinamike -Paolo Caciorgna nadzira pridelavo vina -Paolo Rossi je upravitelj posesti, skrbi za zemljo in rastline Od sredine 16. stoletja Il Palagio prideluje lastna vina. Sting in Trudie sta želela ohranit tradicijo in po biodinamičnih metodah kmetovanja ponovno zasadila 11 hektarjev vinogradov. Rezultat so izvrstna toskanska rdeča vina. Sorte grozdja so klasične toskanske: rdeči Sangiovese, Canaiolo in Colorino, pa tudi mednarodno priznana cabernet sauvignon in merlot. Vina zorijo v nerjavečih inox cisternah in hrastovih sodih.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO