Nossa Calcario Baga, 2021, Pato & Wouters, 0,75 l

29,50 

Spoznajte izjemno, biodinamično pridelano rdeče vino iz sorte baga. Globoke rubinasto rdeče barve, intenzivne sadnosti, zeliščnosti in sladkih začimb. Mladostno po karakterju in izjemnim potencialom za staranje.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

01040 01040 Categories , Tags ,

Rdeče vino pridelano iz 80 let starih vinogradov sorte baga.
Globoke, neprosojne, rubinasto rdeče barve in goste teksture.

Cvetica je fina in intenzivna. Zaznavamo intenzvino sadnost – višnjo, črno jagodičevje in tudi note mediteranskih zelišč in sladkih začimb.

V ustih deluje mladostno, zaznavamo mehkobo, a se zakrije za poudarjeno svežino in tanini. Prvine, ki nakazujejo njegov dolg potencial za staranje, obenem pa ga delajo idealnega za gastronomske podvige.
Baga, ki ne deluje rustikalno, ampak se razkriva kot mladosten dolgoprogaš.

Teža 1,5 kg
Barva

Rubinasto rdeča

Prostornina

0,75 l

Regija

Bairrada

Stil vina

Bogato rdeče vino

Priporočena temperatura

12–14 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

100 % baga

Letnik

2021

Hiša

Pato & Wouters

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

PORTUGALSKA

Ujemanje s hrano

Preprosto pripravljene jedi iz jagnjetine, govedine, teletine, goloba, račke, fazana, jerebice, zajca ali jelenov file, močni siri (Ami de Chambertin, Castel…).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nossa Calcario Baga, 2021, Pato & Wouters, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pato & Wouters

Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo. Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike. V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo “terroir”, ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so “brez ličil” – prav vsako, s svojim izraženim značajem. Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage. William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji. Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO