Gre za posebneža iz Alzacije. Casse-noisette ni tipičen predstavnik alzaških sivih pinojev, saj ga zaznamujejo arome nove hrastovega soda. Grozdje izvira iz parcele “Backoeffele” kar pomeni “Pekarjeva peč”. Nahaja v samem centru Eguisheim-a in jo iz treh strani obkrožajo zidovi hiš. Lega zagotavlja koncentracijo toplote in s tem zgodnje dozorevanje grozdja.
Vino fermentira in zori 11 mesecev v 500-litrskih hrastovih sodih, pri čemer je 20 % sodov novih.
Casse-noisette se ponaša s kristalno, zlato rumeno barvo.
Čudovite, ekspresivne aromatike po zrelih breskvah, marelicah, figah, rahlih dimnih notah in notah pečenega kruha, pa tudi nekaj masla.
Zaokroženo vino, polnega telesa. Uravnovešenega okusa s prijetno svežino.
Gastronomsko vino za spremljavo h belemu mesu, prekajanemu ali na žaru, ribam na kremni omaki, jakobovim pokrovačam ali jastogu.
Starost trt: 10 in več let
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.