Pinot Noir Tradition, 2019, Domaine Gruss, 0,75 l

14,90 

Okusite čudovit modri pinot rubinasto rdeče barve z rahlo škrlatno konico. Note svežega rdečega koščičastega sadja, z notami črne češnje v ozadju. Svilnatih taninov, s poudarjeno sadno noto in teksturo.

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00243 00243 Categories ,

2 parceli iz Sticha, sosednjega vinograda veličastnega Grand Cru Pfersigberga. Južna ekspozicija, melange apnenca, fosilov školjk in jurskega kamna.

Rubinasto rdeče barve z rahlo škrlatno konico. Note svežega rdečega koščičastega sadja, z notami črne češnje v ozadju. Svilnatih taninov, s poudarjeno sadno noto in teksturo.

Odlična spremljava ribjim jedem na žaru, jagnjetini ali pečeni perutnini.

Starost trt: 35 in več let
Ostanek sladkorja: 0,2 g/l

Teža 1,5 kg
Regija

Alzacija

Sorta

100 % modri pinot

Hiša

Domaine Gruss

Alkoholna stopnja

13.9 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Lažje rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Fermentacija in zorenje v klasičnih hrastovih sodih

Ujemanje s hrano

Ribje jedi na žaru, jagnjetina ali pečena perutnina

Barva

Rubinasto rdeča

Domaine Gruss

Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim. Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem. Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO