Poggio alle gazze dell’Ornellaia, 2020, Ornellaia, 0,75 l

120,00 

Poggio alle Gazze dell’Ornellaia dolguje svoj eleganten sredozemski slog edinstveni mikroklimi posestva. Ta dar narave omogoča, da Poggio alle Gazze dell’Ornellaia, s prevlado Sauvignon Blanc, pokaže čvrsto strukturo in zrelo sadje, hkrati pa ohrani eleganco. izraža arome pušpana in belih cvetov, ki jih spremljajo note bele breskve, žajblja in aromatičnih zelišč.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00671 00671 Categories ,

Vino svetlo slamnate rumene barve in čudovite aromatike. Poggio alle Gazze dell’Ornellaia 2020 izraža arome pušpana in belih cvetov, ki jih spremljajo note bele breskve, žajblja in aromatičnih zelišč. Vino ob okušanju napolni brbončice z eleganco in odločnostjo ter razkrije pravo ravnovesje svežine in teksture. Zaključek je živahen, obstojen in z lepo pikantnostjo.

Poggio alle Gazze dell’Ornellaia dolguje svoj eleganten sredozemski slog edinstveni mikroklimi posestva. Ta dar narave omogoča, da Poggio alle Gazze dell’Ornellaia, s prevlado Sauvignon Blanc, pokaže čvrsto strukturo in zrelo sadje, hkrati pa ohrani eleganco.

Sorte: 69 % sauvignon blanc, 22 % vermentino, 5 % viognier, 4 % verdicchio

VINIFIKACIJA
Grozdi so bili v zgodnjih jutranjih urah ročno pobrani v manjše 15 kg zabojčke in takoj po prihodu v klet ohlajeni, da popolnoma ohranijo aromatične spojine. Po natančni selekciji kakovosti so bili celi grozdi zelo počasno, postopno stiskani, pri tem pa je bila skrbno preprečena oksidacija plodov.

Po približno 12-urnem gravitacijskem umirjanju so ločene serije mošta dali v barike, od tega 25 % novih in 25 % rabljenih, v jeklenih rezervoarjih in v betonskih sodih (50 %). Temperature fermentacije niso presegle 22°C, vino pa ni šlo skozi jabolčno mlečnokislinsko fermentacijo.

STARANJE
Vino je zorelo na finih drožeh 6 mesecev. Potem vino v steklenici počiva dodatnih 12 mesecev preden pride na trg.

Teža 2,4 kg
Prostornina

1,5 l

Regija

Toskana

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

69 % sauv. blanc, 22 % vermentino, 5 % viognier, 4 % verdicc

Letnik

2020

Hiša

Orneallaia

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Mošt staran v sodih (25 % novih, 25 % starih) in v betonskih cisternah. Vino je zorelo na finih drožeh 6 mesecev. Potem vino v steklenici počiva dodatnih 12 mesecev preden pride na trg. 

Ujemanje s hrano

Morska hrana, ribe, ostrige

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Poggio alle gazze dell’Ornellaia, 2020, Ornellaia, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Orneallaia

Ornellaia je edna najbolj pomembnih vinskih kleti v apelaciji Bolgheri na obali Toskane. Vinograd, ki meji na Sassacaio v obalni regiji Maremma v Toskani, uživa v nežnem morskem vetru, ki blaži poletno vročino, in je zaščiten s sosednjimi griči pred hladnimi zimskimi vetrovi. Tla so kompleksna mešanica aluvialnih, vulkanskih in morskih elementov, ki zagotavljajo dobro osnovo za tukaj posajene klasične sorte Bordeaux. Po ročnem obiranju in skrbnem izboru se vsaka sorta in vsak vinogradni blok ločeno vinificira v rezervoarjih iz nerjavečega jekla. Leto 2015 je prineslo izjavo o primernosti terroirja za odlično belo vino, z izdajo prvega (2013) letnika Ornellaia Bianco. Gre za cuvee z večino sauvignona blanca, pridobljenega iz treh majhnih posestnih vinogradov, za katere je bilo ugotovljeno, da dajejo posebej izrazito sadje. Portfelj Ornellaie vključuje tudi Le Volte dell'Ornellaia, ki temelji na merlotu, Poggio alla Gazze dell'Ornellaia, belo vino na osnovi sauvignona blanc. Končno, Ornus dell'Ornellaia, Petit Manseng pozne trgatve. Podjetje je leta 1981 ustanovil Marchese Lodovico Antinor. Prvo vino so pridelali leta 1985. Od leta 2002 do 2005 sta bila posest v solasti Robert Mondavi in Marchesi De Frescobaldi, od leta 2005 pa je Frescobaldi dokončni lastnik.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top