Poggio alle gazze dell’Ornellaia, 2020, Ornellaia, 0,75 l

120,00 

Poggio alle Gazze dell’Ornellaia dolguje svoj eleganten sredozemski slog edinstveni mikroklimi posestva. Ta dar narave omogoča, da Poggio alle Gazze dell’Ornellaia, s prevlado Sauvignon Blanc, pokaže čvrsto strukturo in zrelo sadje, hkrati pa ohrani eleganco. izraža arome pušpana in belih cvetov, ki jih spremljajo note bele breskve, žajblja in aromatičnih zelišč.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00671 00671 Categories ,

Vino svetlo slamnate rumene barve in čudovite aromatike. Poggio alle Gazze dell’Ornellaia 2020 izraža arome pušpana in belih cvetov, ki jih spremljajo note bele breskve, žajblja in aromatičnih zelišč. Vino ob okušanju napolni brbončice z eleganco in odločnostjo ter razkrije pravo ravnovesje svežine in teksture. Zaključek je živahen, obstojen in z lepo pikantnostjo.

Poggio alle Gazze dell’Ornellaia dolguje svoj eleganten sredozemski slog edinstveni mikroklimi posestva. Ta dar narave omogoča, da Poggio alle Gazze dell’Ornellaia, s prevlado Sauvignon Blanc, pokaže čvrsto strukturo in zrelo sadje, hkrati pa ohrani eleganco.

Sorte: 69 % sauvignon blanc, 22 % vermentino, 5 % viognier, 4 % verdicchio

VINIFIKACIJA
Grozdi so bili v zgodnjih jutranjih urah ročno pobrani v manjše 15 kg zabojčke in takoj po prihodu v klet ohlajeni, da popolnoma ohranijo aromatične spojine. Po natančni selekciji kakovosti so bili celi grozdi zelo počasno, postopno stiskani, pri tem pa je bila skrbno preprečena oksidacija plodov.

Po približno 12-urnem gravitacijskem umirjanju so ločene serije mošta dali v barike, od tega 25 % novih in 25 % rabljenih, v jeklenih rezervoarjih in v betonskih sodih (50 %). Temperature fermentacije niso presegle 22°C, vino pa ni šlo skozi jabolčno mlečnokislinsko fermentacijo.

STARANJE
Vino je zorelo na finih drožeh 6 mesecev. Potem vino v steklenici počiva dodatnih 12 mesecev preden pride na trg.

Teža 2,4 kg
Prostornina

1,5 l

Regija

Toskana

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

69 % sauv. blanc, 22 % vermentino, 5 % viognier, 4 % verdicc

Letnik

2020

Hiša

Orneallaia

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Mošt staran v sodih (25 % novih, 25 % starih) in v betonskih cisternah. Vino je zorelo na finih drožeh 6 mesecev. Potem vino v steklenici počiva dodatnih 12 mesecev preden pride na trg. 

Ujemanje s hrano

Morska hrana, ribe, ostrige

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Poggio alle gazze dell’Ornellaia, 2020, Ornellaia, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO