Genesis Asolo Prosecco Superiore DOCG Extra Brut, Perlage, 0,75 l

12,90 

Prosecco Genesis Asolo je pridelano iz ekološkega grozdja in ima zelo nizko vsebnost ostanka sladkorja. Ima ima številne prijetne mehurčke in je krasnega značaja. Osvežujoče in super za druženje!

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00533 00533 Categories ,

Genesis v latinščini pomeni “ustvarjanje” in se nanaša na rojstvo novega člana družine Proseccos DOCG, prvega ekološkega penečega vina Extra Brut v hiši Perlage.

Ekološko grozdje Genesis prihaja iz tihih hribov Monfumo (Asolo) in iz zadruge Ca’ Corniani. Vino ima zelo nizko vsebnost ostanka sladkorja.
Zahvaljujoč ilovnati in apnenčasti zemlji je vino suho in mineralno. Asolo Prosecco Superiore DOCG ima številne prijetne mehurčke in krasen značaj.

Teža 1,5 kg
Regija

Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG

Sorta

Glera

Hiša

Perlage

Alkoholna stopnja

11.5 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

ITALIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Prostornina

0,75 l

Letnik

neletniški

Vinifikacija

Charmat metoda

Ujemanje s hrano

Morske jedi, lupinarji, odličen aperitiv

Barva

Slamnato rumena

Perlage

Zgodba Perlage sega v leto 1985, ko se je 7 bratov Nardi podalo na pot ekološkega kmetijstva. Podjetje je začelo z vinogradom Riva Moretta v osrčju Prosecco DOCG območja. Danes je Perlage svetovno priznana in med najpomembnejšimi italijanskimi kletmiv svetu ekoloških penečih vin. So eden redkih proizvajalcev ekoloških vin na območju Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG. Perlage je prepoznaven po svoji tradiciji in inovativnosti pri pridelavi svojih ekoloških, od leta 2004 pa tudi biodinamičnih vin. Osredotočenost Perlage na trajnost v vinogradništvu zajema celoten proizvodni proces, začenši z izbiro najprimernejše zemlje za posamezno sorto grozdja. Okoljska trajnost, ki se nadaljuje z izjemno skrbnostjo v vinogradu, v vseh fazah vinifikacije in stekleničenja, pa vse do prodaje vina kupcu. Perlage je sinonim za elegantna in kakovostna ekološka vina, dobro poslovno prakso in strast. Spoštovanje svojega izvora in prihodnosti, po poti, ki so jo ustvarili ljudje, zgodbe, preplet trt in življenj, brsti in zreli sadeži, odkritja in ponovna odkritja, raziskovanje in ustvarjalnost – harmonijo vseh teh elementov ustvarja Perlage v svojih organskih proseccih.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO