Quorum Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene Extra Dry, Perlage, 0,75 l

12,90 

Uživajte v klasičnem Proseccu Superiore DOCG. Ekološko pridelani extra dry prosecco ima eleganco, ki jo povzdigujejo drobni mehurčki, krasno intenzivno aromatiko ter harmoničen in žameten okus. Enostavno očara.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00532 00532 Categories ,

Quorum je klasična različica Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.
To ekološko extra dry peneče vino je kombinacija aromatičnih lastnosti, ki jih dajejo vinogradi Collalto, in elegance, ki jo povzdigujejo drobni mehurčki. Intenziven in dišeč vonj ter harmoničen in žameten okus, ki očara.

Teža 1,5 kg
Regija

Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG

Sorta

Glera

Hiša

Perlage

Alkoholna stopnja

11.5 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

ITALIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Prostornina

0,75 l

Letnik

neletniški

Vinifikacija

Charmat metoda

Ujemanje s hrano

Odličen aperitiv, morske jedi, posprremi lahko tudi kar celotni obrok

Barva

Slamnato rumena

Perlage

Zgodba Perlage sega v leto 1985, ko se je 7 bratov Nardi podalo na pot ekološkega kmetijstva. Podjetje je začelo z vinogradom Riva Moretta v osrčju Prosecco DOCG območja. Danes je Perlage svetovno priznana in med najpomembnejšimi italijanskimi kletmiv svetu ekoloških penečih vin. So eden redkih proizvajalcev ekoloških vin na območju Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG. Perlage je prepoznaven po svoji tradiciji in inovativnosti pri pridelavi svojih ekoloških, od leta 2004 pa tudi biodinamičnih vin. Osredotočenost Perlage na trajnost v vinogradništvu zajema celoten proizvodni proces, začenši z izbiro najprimernejše zemlje za posamezno sorto grozdja. Okoljska trajnost, ki se nadaljuje z izjemno skrbnostjo v vinogradu, v vseh fazah vinifikacije in stekleničenja, pa vse do prodaje vina kupcu. Perlage je sinonim za elegantna in kakovostna ekološka vina, dobro poslovno prakso in strast. Spoštovanje svojega izvora in prihodnosti, po poti, ki so jo ustvarili ljudje, zgodbe, preplet trt in življenj, brsti in zreli sadeži, odkritja in ponovna odkritja, raziskovanje in ustvarjalnost – harmonijo vseh teh elementov ustvarja Perlage v svojih organskih proseccih.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO