Reserva, 2016, Miguel Merino, 0,75 l

30,90 

Pustite se zapeljati vinu Reserva 2016. S svojo ekstraktno, rubinasto rdečo barvo in poudarjenimi aromami po jagodičevju, sladkih začimbah, usnju in zeliščih ponazarja pristen izraz tempranilla in graciana. Vino, ki je 2 leti zorelo v hrastovih sodčkih, je pridelano iz grozdja vinogradov, ki so bili zasajeni v 60-ih letih prejšnjega stoletja.

Razpoložljivost: 30 na zalogi

00701 00701 Categories ,

Vino globoke rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom.
Arome so intenzinve, poudarjene. Zaznamo črno češnjo, gozdne jagode, vaniljo, kokos, sladke začimbe, usnje in zelišča.
Vino krepkega telesa z intenzivnim okusom, kjer svežina in taninski oprijem izražata dolgoživost te Reserve. Vino elegance in dolgega, harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano
Ravnovesje in harmonija sta ključni lastnosti dobre Reserve. Nič ne sme manjkati, nič ne sme izstopati; sadnost, intenzivnost, struktura, obstojnost in osebnost morajo biti v sozvočju. Filozofija, ki jo to vino, pridelano iz vinogradov posajenih v 60-ih letih, čudovito ponazarja.
Ročno obrano grozdje so postavili v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi, da ohranijo deliaktne primarne arome grozdja. Malolaktična fermentacija se je izvršila med zorenjem vina v hrastovih sodih.
Vino je dve leti zorelo v 25 sodih (70 % novih), kjer so doge iz ameriškega, glave pa francoskega hrasta. Vino so pretakali na pol leta in ves čas skrbeli za polnost sodov, da s tem preprečijo oksidacijo vina.
Skupno so pridelali 7.260 setklenic Reserve 2016.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C
NAGRADE IN PRIZNANJA
92 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022

Teža 1,5 kg
Regija

Rioja

Sorta

96 % tempranillo, 4 % graciano

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2016

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah, 2 leti zorenja v barrique sodčkih kjer so doge iz ameriškega, glave pa francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO