Reserva Ruby Port BIO, Quinta do Infantado, 0,75 l

21,90 

Spoznajte ekološki ruby portovec Quinta do Infantado, ki ima poudarjeno cvetico, dehtečo po črnem ribezu, maraski, zreli slivi, vanilji, pimentu, čokoladi in dimu.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00450 00450 Categories ,

Globoke, rubinasto rdeče barve in gosto.
Podarjena in dehteča cvetica razkriva zaznave črnega ribeza, maraske, zrele slive, vaniljo, piment, čokolado in rahlo noto dima.
Okus je topel, mehkoben in sladek (a ne preveč). Svežina je zaznavna, tanini so mladostni zaključek pa deluje mineralno. Portovec z vinskim karakterjem, intenzivnega okusa, kerpkega telesa in dolge obstojnosti.
VINOGRADI
Vinogradi razreda A (najvišja klasifikacija dežele Douro). Ta Ruby portovec je pridelan iz ekološkega grozdja, ki izvira iz vinogradov Pousado, Barreiro in Serra Douro, zasajenih med 250 in 350 metrov nadmorske višine v skrilavec.
PRIDELAVA
Ročno obrano grozdje so zbrali v 20 kg zabojčke in jih prepeljali v klet. Delno razpecljane grozde so položili v mehanske lagares in jih strli. Pričela se je delna in spontana alkoholna fermentacija, ki so jo ustavili z dotokom vinskega destilata. Vina so zorela v velikih lesenih sodih, ki štejejo 100 in več let, od 5 do 7 let do končne tipizacije in stekleničenja.
UŽIVANJE
Ruby Port Quinta do Infantado lahko uživate takoj. Svetujemo, da steklenico postavite v pokončen položaj dve uri pred odprtjem, saj se lahko na njenem dnu naredi vsedlina. Serviramo ga pri 16 do 17 °C.
Gre za polsuh, uravnotežen in eleganten Portovec, ki bo odlična spremljava različnim zorjenim in modrim sirom. Odlično se bo prilegel tudi čokoladnim sladicam.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 19,5 % vol. Alc.
pH: 3,52
Skupni ekstrakt: 92 g/L
Skupni sladkorji: 69 g/L
PRIDELANIH STEKLENIC
22. avgusta 2018 so ustekleničili 6.834 steklenic in 42 magnumov – vse so individualno oštevilčene.
NAGRADE IN PRIZNANJA
91 točk: Decanter World Wine Awards

Teža 1,5 kg
Regija

Porto

Sorta

zvrst rdečih lokalnih sort

Hiša

Quinta do Infantado

Alkoholna stopnja

19.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Desertno rdeče vino

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Delno specljano grozdje je bilo strojno strto, spontano alkoholno fermentacijo so prekinili z dodatkom vinskega destilata. Vina so 5 do 7 let zorela v 100 in več let starih, velikih hrastovih sodih.

Ujemanje s hrano

Samostojno; zorjeni in modri siri; sladice na osnovi čokolade in gozdnega jagodičevja.

Barva

Rubinasto rdeča

 Quinta do Infantado

Quinta do Infantado je zgodovinska posest, ki je v lasti družine Roseira že več kot stoletje. Gre za prave legende, ki so leta 1979 pokrenili vinsko revolucijo v pridelavi porto vina, saj so prvi pričeli s stekleničenjem portovcev na posesti v Douru. Do takrat so morali vsa vina namenjena portovcem prodati trgovcem v Vila Nova de Gaia, ti pa so skrbeli za prodajo pod svojimi imeni. Leta 1990 pa, kot prvi v dolini, pričnejo s konverzijo v ekološko pridelavo. Ime “Infantado” izhaja iz “Infante” (portugalsko za “prestolonaslednik”) saj je bila portugalska kraljeva družina tista, ki je zgradila vinsko klet leta 1816 in jo uporabljala kot rezidenca za pobiranje davkov v obliki grozdja in vina, ki so jim ga prinesli domači pridelovalci. João Roseira zdaj skrbi za vinograde in skupaj z družino in prijatleji skrbi za pridelavo vina. Posest obsega 46 hektarjev in se nahaja na območju Covas do Douro v Cima Corgo, na severnem bregu reke Douro. Vsi vinogradi so, zaradi svojih odličnih leg, uvrščeni v razred A in uspevajo na nadmorski višini od 150 do 350 metrov. Grozdje, ki se uporablja za portovce Infantado, prihaja iz mešano zasajenih vinogradov, ki so stari tudi do 100 let. Ti dajejo zelo majhen pridelek in zelo koncentrirano grozdje, ki je idealno za pridelavo portovca. Quinta do Infantado ponuja vrsto portovcev, ki se od komercialno bolj poznanih razlikujejo v svojem “vinskem” stilu. Večini portovcev dovolijo, da že v lagares (odprti bazeni v katerih mehanske noge strejo grozdje) pokrene spontana alkoholna fermentacija, ki jo ustavijo z dodatkom 77 % odstotkov vinskega destilata. Njihovi portovci so še vedno sladki, a sodijo v polsuho (medium-dry) kategorijo. Pridelujejo široko paleto vin; od koncentriranega in nefiltriranega Late Bottled Vintage do bogatega in uravnoteženega Vintage Porta in okusnega, oreščkastega 10-Year-Old Tawny. White Port je pridelan iz sort Gouveio, Rabigato, Viosinho in Moscatel Galego in ga odlikujejo citrusi, z dobro uravnoteženo sladkobo. Razvrsti po priljubljenosti

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO