Reserva Unica, 2017, Sierra Cantabria, 0,75 l

23,90 

Razvajajte se z Reservo Unico z intenzinvimi in razkošnimi aromami po zreli amareni, črnem ribezu, borovnici, slivi, vanilji, kokosu, likviriciji, čokoladi, kavi, humusu in evkaliptusu. Plemenitega in zelo dolgega pookusa.

Razpoložljivost: 5 na zalogi

00432 00432 Categories ,

Vino ekstraknte rubinasto rdeče barve z gosto teksturo.
Arome so intenzivne, razkošne. Zaznamo zrelo amareno, črni ribez, borovnico, slivo, vaniljo, kokos, likviricijo, čokolado, kavo, humus in evkaliptus.
Vino intenzivnega okusa, zaznamo mehkobnost, ki jo uravnovešata svežina in zaokrožajoči tanini. Telo je krepko, plemenit okus pa nas s svojim zelo dolgim pookusom razvaja.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano
Gre za tako imenovano “single vineyard” vino, pridelano iz 30 let starega vinograda, ki se nahaja v bližini reke Ebro in vasi San Vicente de la Sonsierra. Reserva Unica je vino, ki je pridelano iz izbora najboljših sodov, ki so sicer namenjeni za njihovo Reserva vino.
Grozdje so striktno selekcionirali tako v vinogradu, kot tudi na sortirni mizi. Po drozganju je sledila alkoholna fermentacija z atvohtonimi kvasovkami pri temperaturah med 28 in 30 °C. Maceracija je potekala 20 dni, po nežnem prešanju pa so vino pretočili v barrique sodčke iz francoskega (60 %) in ameriškega (40 %) lesa. Od tega je bilo približno 15 % novega lesa.
Vino je dve leti zorelo v polnih hrastovih sodih, z rednimi pretoki na vsake 4 mesece.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C

Teža 1,5 kg
Regija

Rioja

Sorta

97 % tempranillo, 3 % graciano

Hiša

Sierra Cantabria

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Sierra Cantabria

Bodegas Sierra Cantabria je leta 1957 ustanovil Guillermo Eguren, vinarski samouk, ki je bil po družinski tradiciji vinogradnik. Njegova družina izvira iz San Vicente de La Sonsierra, enemu najbolj prestižih terroirjev v Rioji in že od leta 1870 goji grozdje v Rioji Alavesi. Danes že četrta generacija družine Eguren usmerja vse vidike procesa pridelave vina z Marcosom Egurenom kot vinarjem in direktorjem poslovanja ter njegovim bratom Miguelom Angelom Egurenom kot generalnim direktorjem. Družina vse svoje grozdje in vino pridela na lastnih posestvih. Kot vinogradniki v Rioji Alavesi pridelujejo veliko večino Tempranilla z le majhnim odstotkom Garnache in Graciana, saj se zavedajo, da ti sorti ne dajeta zanesljivih rezultatov na tem območju. Zaradi dolge vinogradniške tradicije je družina Eguren ponosna na razumevanje svojih vinogradov do stopnje, ki je v vinarskem svetu precej edinstvena in spoštovanja vredna. Vinograde obdelujejo po sonaravnih principih, po načelim minimalne intervencije in ob sledenju biodinamičnih principov. Vsa vina fermentirajo s pomočjo avtohtonih kvasovk, ki jih pridobijo iz lastnih vinogradov.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO