Riesling Grand Cru Eichberg, 2021, Domaine Gruss, 0,75 l

24,50 

Okusite izjemen Riesling Grand Cru Eichberg, ekstraktne zlato rumene barve, z gosto teksturo. Arome zapolnijo naša čutila z zaznavami belega cvetja, lepo mineralnostjo in kompleksnostjo. Okus je zelo precizen, osvežujoč in zaokrožen. Sturkturirano vino z elegantnim in finim zaključkom.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00887 00887 Categories ,

Globoke, ekstraktne zlato rumene barve, z gosto teksturo.

Arome zapolnijo naša čutila z zaznavami belega cvetja, lepo mineralnostjo in kompleksnostjo. Okus je zelo precizen, osvežujoč in zaokrožen. Sturkturirano vino z elegantnim in finim zaključkom.

Vino, ki ga lahko pospremimo s plemenitimi ribami, kremnimi ali maslenimi omakami, sushiju ali sashimiju, jedi na osnovi gob ali začimb.

Vina iz terroirja Eichberg lahko brez težav staramo 8 do 10 let.

Starost trt: 30 in več let
Ostanek sladkorja: 3,0 g/l

VINOGRAD
Eichberg pomeni hrastov hrib. Tla sestavlja Oligocenski lapor in peščenjak. Gre za izjemen terroir za Riesling z jugovzhodno lego. Trte štejejo več kot trideset let, grozdje pa je ročno obrano in prebrano že v vinogradu.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Alzacija

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

100 % riesling

Letnik

2021

Hiša

Domaine Gruss

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Fermentacija in zorenje v nerjavnih posodah

Ujemanje s hrano

Plemenita riba, kremne ali maslene omake, sushi ali sashimi, jedi na osnovi gob ali začimb

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Riesling Grand Cru Eichberg, 2021, Domaine Gruss, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Domaine Gruss

Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim. Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem. Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO