Rose Mediterranee, 2021, Figuiere, 1,5 l

23,50 

Osvežite se z rosejem, katerega cvetica prikliče belo cvetje, belo breskev in citruse. Okus izraža predvsem svežino in mineralno slanost, ki se izkazuje predvsem zaradi bližine mediteranskega morja.

Razpoložljivost: 2 na zalogi

00689 00689 Categories ,

Rose nežne, lososovo roza barve. Cvetica spomni na belo cvetje, belo breskev in citruse. Okus izraža predvsem svežino in mineralno slanost, ki se izkazuje predvsem zaradi bližine mediteranskega morja.

Osvežilen, lahkoten karakter roseja Mediterranee in zmerna vsebnos alkohola ga naredijo za idealno spremljavo preprostim mediteranskim krožnikom. Lahko ga postrežete ob surovi morski hrani, marinirano papriko, ali pa brancinovem carpacciu.

Sorte: 40 % grenache, 30 % cinsault, 20 % syrah, 10 % cabernet sauvignon

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

cabernet, syrah, cinsault, grenache

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

10–12 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

2 -3 leta

Stil vina

Lažje peneče vino

Letnik

2021

Prostornina

1,5 l

Ujemanje s hrano

odličen za aperitiv, preproste sredozemske jedi

Barva

Granatno rdeča

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO