Sainte Radegonde 2014, Chateau Jean Faux, 0,75 l

21,50 

Bordeaux Rouge Superieur “Sainte Radegonde” Château Jean Faux se predstavi z intenzivno in globoko rubinasto rdečo barvo. Vonj je precej aromatičen (črno jagodičevje) in ponuja rahlo žameten občutek. Okus je svež, mineralen in ponuja čudovit okvir kisline in rdečega sadja. Resnično popolna etiketa kot darilo za vse prijatelje, ki so navdušeni nad odličnimi francoskimi rdečimi toni in radi začutijo izraz terroirja.

Razpoložljivost: 35 na zalogi

00852 00852 Categories ,

Ta Bordeaux Rouge Superieur “Sainte Radegonde” je sestavljen iz mešanice, kjer poleg 80 % merlota najdemo manjši del, 20 % cabernet franca. Vinogradi so v bližini Sainte-Radegonde, na ilovnatih in apnenčastih tleh z južno in jugozahodno lego.
Predstavi se z intenzivno in globoko rubinasto rdečo barvo. Vonj je precej aromatičen (črno jagodičevje) in ponuja rahlo žameten občutek. Okus je svež, mineralen in ponuja čudovit okvir kisline in rdečega sadja. V ustih izraža note zrelega rdečega sadja in rahle note maline (v ozadju), povezane z nekaj notami tobaka. Tanini so zrnasti in rahlo suhi. Dobra dolžina in obstojnost v ustih. V ustih je polnega okusa, širok in obdajajoč, z gladkim požirkom zaradi fino integrirane taninske teksture.

Resnično popolna etiketa kot darilo za vse prijatelje, ki so navdušeni nad odličnimi francoskimi rdečimi toni in radi začutijo izraz terroirja.

VINIFIKACIJA
Fermentacija poteka spontano v posodah iz nerjavečega jekla z ročnim prečrpavanjem vsaj trikrat na dan; kasnejša jabolčno-mlečna fermentacija poteka v bariku. Končno čiščenje poteka v dveh fazah: prvih 14 mesecev v 25 % novih barikih, nato še 10 mesecev v inox posodah.

Teža 1,5 kg
Regija

Bordeaux

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

80% merlot, 20% cabernet franc

Hiša

Chateau Jean Faux

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2014

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Ročna trgatev, hladna maceracija pred fermentacijo, fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 12 do 14 – mesečno zorenje v francoskem hrastu (25% sodov je novih)

Ujemanje s hrano

Divjačina, beef steak, pečeno rdeče meso, starani trdi siri

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sainte Radegonde 2014, Chateau Jean Faux, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO