Secret de Leoube blanc, 2021, Chateau Leoube, 0,75 l

33,90 

Spoznajte osvežujočo zvrst semillona in vermentina, ki je na voljo v omejenih količinah. V kozarcu ima prosojno slamnato barvo. Eleganten nos ponuja kompleksen šopek cvetličnih, mineralnih in sadnih not. V ustih je vino hkrati okroglo in sveže. Lepo!

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00592 00592 Categories ,

EKOLOŠKO BELO VINO – AOC CÔTES DE PROVENCE

Blanc de Leoube je osvežujoča zvrst sémillona in vermentina. V kozarcu ima prosojno slamnato barvo. Eleganten nos ponuja kompleksen šopek cvetličnih, mineralnih in sadnih not. V ustih je vino hkrati okroglo in sveže. Sladkost in hrustljavost sadnih not prinašata popolno ravnovesje.

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

semillon, vermentino

Hiša

Chateau Leoube

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

6–8 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Sveže belo vino

Letnik

2021

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

ekološka pridelava, fermentacija v nerjavni posodi pri kontroliranih temperaturah

Ujemanje s hrano

Aperitiv ali z modro ribo, školjkami, belim mesom, zelenjavo in mehkimi siri

Barva

Slamnato rumena

Château Léoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO