Vacqueras Thomas blanc, 2021, Labadens, 0,75 l

21,90 

Prekrasno kulinarično belo vino: intenzivne arome po zreli breskvi, rumenem jabolku, pomelu, limoni, rumeni vrtnici. Obenem jih dopolnjujejo arome zorenja na finih drožeh, ki se razkrivajo v obliki sladkega kruha, vanilje, masla, pa mediteranskih zelišč in mineralne note kresilnega kamna.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

6 strank se je pridružilo čakalni listi.
00822 00822 Categories ,

Thomas je gosto vino, ki se ponaša s slamnorumeno barvo z zlatim odtenkom.

Nos razvajajo intenzivne arome po zreli breskvi, rumenem jabolku, pomelu, limoni, rumeni vrtnici. Obenem jih dopolnjujejo arome zorenja na finih drožeh, ki se razkrivajo v obliki sladkega kruha, vanilje, masla, pa mediteranskih zelišč in mineralne note kresilnega kamna.

Vino je suho a deluje poudarjeno mehko, alkohol ne izstopa in se lepo vključi v strukturo. Vino nas osveži, mineralnost pa uravnovesi okus. Vino ravnovesja in intenzivnosti, polnega telesa z zelo obstojnim pookusom v katerem zaznavamo zlasti mineralno aromo z vaniljo, kutino, belo breskvijo, sladkim kruhom in zeliščnostjo.

Teža 1,5 kg
Regija

Dolina reke Rone

Sorta

85 % clairette, 10 % grenache blanc, 5 % viognier

Hiša

Labadens

Priporočena temperatura

8–10 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato belo vino

Letnik

2021

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

spontana fermentacija mošta iz ekoloko pridelanega grozdja, del fermentira v rabljeni hrastovi posodi, del v jeklenih cisternah, leto zorenja na finih drožeh

Ujemanje s hrano

Za plemenite ribe tudi jastog ali rakovica vse pripravljeno naravno

Barva

Zlato rumena

Labadens

Labadens je rezultat študentskega prijateljstva med Fanny in Thomasom. Začetki segajo v leto 2010, ko sta se ponovno srečala v dolini reke Rone – Fanny na počitnicah z družino, Thomas pa službeno kot leteči enolog med območji Ventoux in Vacqueyras. Njun prvi cuvée je bil rdeči Ventoux in to ni naključje. Gre za apelacijo, ki je marsikdaj po krivem spregledana, saj območje s svojim terroirjem nudi odlične pogoje za pridelavo izjemnih vin. Thomas je kmalu želel ponujati tudi belo vino. Sorta, ki ga še posebej navdušuje in v katero verjame je Clairette. Gre za sorto, ki pozno dozori in jo obirajo po rdečih, kar terja precej več truda v vinogradu in kleti. Naravno je bilo, da sta vino poimenovala po njemu. Od takrat se je nabor vin Labadens razširil. Fanny in Thomas vseskozi ostajata zvesta filozofiji hiše – pridelati uravnovešena vina iz tradicionalnih sort po načelu ekološke pridelave.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO