Château Margaux

Château Montrose je priznana in priljubljena posest, ki se nahaja v apelaciji Saint-Estèphe v severni regiji Médoc v Bordeauxu. Posestvo je bilo uvrščeno kot “second-growth (cru deuxieme)” v Bordeaux klasifikaciji iz leta 1855 in velja za eno najboljših posesti tega razreda. Vinu Montrose mnogi pripisujejo utelešenje apelacije in je znano po svoji strukturi, ki s staranjem razvije izjemno eleganco.

Grand vin je sestavljen v glavnini iz cabernet sauvignona z nekaj merlota, je običajno globoko obarvan, močan in čvrst, ko je mlad, vendar ima izjemen potencial staranja. Drugo vino je La Dame de Montrose; tretji je Saint-Estèphe de Château Montrose.

Vinograd je velik 95 hektarjev in je, nekoliko nenavadno za sodobni Bordeaux, sestavljen iz enega kosa. Nahaja se na izpostavljenem mestu globokega, grobega gramoza s peskom in malo gline, s pogledom na reko Girondo.

Neposredna bližina vode blaži pomladno zmrzal in hladi vinograde v vročih poletnih dneh. Gramoz v tleh ohranja dnevno toploto do večera in tako pripomorejo k zorenju.

Cena

Naši vinarji

Država

Regija

Prostornina

Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO