Pato & Wouters

Filipa & Pato logotip

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

109.90 
Pato & Wouters, 1,5 l + 2 x 64 cl
Darilni paket vsebuje vino Nossa Calcário Bical 2017, Pato & Wouters - 1,5 l in Darilni set ročno izdelanih kozarcev Grand Blanc - 64 cl.
Na zalogi
+12.90 
Pato & Wouters, 0,75 l, Bairrada

Osvežite se z biodinamično pridelanim rose penečim vinom 3B. Češnjeve barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki. Poudarjenih not po jagodičevju, prefinjenega okusa z izraženo mineralnostjo in dolgo obstojnim, osvežilnim pookusom.

Na zalogi
+

24.90 
Pato & Wouters, 0,5 l, Bairrada

Spoznajte fortificirano vino is sorte baga. Rubinasto rdeče barve z oljnato teksturo. Intenzivnih arom po črnem jagodičevju, z noto tobaka, čokolade, začimb in črnega popra. Gosposko, z intenzivno strukturo in bogatostjo, ki je v harmonihji z izraženimi tanini in svežino.

Na zalogi
+

12.90 
Pato & Wouters, 0,75 l, Bairrada

Osvežite se z biodinamično pridelanim penečim vinom 3B. Slamno rumene barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki. Zlasti mineralnih in sadnih not, prefinjenega okusa, kremozne teksture in perlaža, ki nas prijetno poboža.

Na zalogi
+

69.90 
Pato & Wouters, 1,5 l, Bairrada

Spoznajte izjemno, biodinamično pridelano rdeče vino iz sorte baga. Globoke rubinasto rdeče barve, intenzivne sadnosti, zeliščnosti in sladkih začimb. Mladostno po karakterju in izjemnim potencialom za staranje.

Na zalogi
+

28.90 
Pato & Wouters, 0,75 l, Bairrada

Spoznajte izjemno, biodinamično pridelano rdeče vino iz sorte baga. Globoke rubinasto rdeče barve, intenzivne sadnosti, zeliščnosti in sladkih začimb. Mladostno po karakterju in izjemnim potencialom za staranje.

Na zalogi
+

49.00 
Pato & Wouters, 1,5 l, Bairrada

Okusite izjemno, biodinamično pridelano vino iz Portugalske, kjer sorta Bical žari v vsem svojem čaru. Zlatorumene barve, z aromami mineralnosti, zrelega sadja, citrusov, sladkih začimb in oreškov. Oljnato, dolgega, elegantnega in uravnovešenega okusa, kompleksne strukture.

Na zalogi
+