Filipa & Pato logotip 0,75 l
3B Rosé N.V., Pato & Wouters
12.90 
Bairrada
00788
29 izdelek (i)
+

Osvežite se z biodinamično pridelanim rose penečim vinom 3B. Češnjeve barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki. Poudarjenih not po jagodičevju, prefinjenega okusa z izraženo mineralnostjo in dolgo obstojnim, osvežilnim pookusom.

Briljantne in ekstraktne češnjeve barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki.

Cvetica je intenzivna in izraženo sadna, češnje, jagode, granatno jabolko, janež pa tudi maslo in kruhova skorja.

Prefinjenega okusa, kremozne teksture in perlaža, ki nas prijetno poboža. Izražene mineralnosti in poudarjene sadnosti z dolgo obstojnim ter osvežilnim pookusom.

Sorte: 69 % baga, 31 % bical

Potencial staranja: 3 leta in več

Servirna temperatura: 4 - 6 °C

Alkoholna stopnja:
11,5 %
Barva vina:
rosé, češnjevo rdeče barve
Hiša:
Pato & Wouters
Letnik:
N.V.
Potencial staranja:
3 leta in več
Priporočena temperatura serviranja:
4 - 6 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
69 % baga, 31 % bical
Stil vina:
peneče rose vino, extra brut
Ujemanje s hrano:
surove školjke in ribe, azijska in orientalska hrana
Vinifikacija:
spontana fermentacija osnovnega vina v nerjavni posodi, za tem 9 mesečno zorenje s sekundarno fermentacijo v steklenici
Regija:
Bairrada

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Drugi izdelki te hiše