0,75 l
Amfora Brut Nature N.V., Tomac
36.90 
Kontinentalna Hrvaška
00774
9 izdelek (i)
+

Okusite odličen Amfora Brut Nature N.V., Tomac, vino pridelano po posebni metodi s fermentacijo v glinenih posodah. Ponuja neverjetno globino in kompleksnost, ki izhaja iz šestmesečne maceracije v glini. Note praženega, karamele, oreščkov, pomarančne lupine in globoka zlata barva. 

Gre za vino, ki ga je težko najti, saj je pridelano po posebni metodi s fermentacijo v glinenih posodah. Povpraševanje po tem penečem vinu je izjemno in zato je skorajda vedno takoj razprodano.

Je vino, ki bo vaša pričakovanja temeljito zasukalo, saj ponuja neverjetno globino in kompleksnost, ki izhaja iz šestmesečne maceracije v glini. Note praženega, karamele, oreščkov, pomarančne lupine in globoka zlata barva, v kateri se odsevajo številne perlice vas ne bodo pustile ravnodušne!

Sortni sestav: 50 % stare plešivičke sorte, 50 % chardonnay

Alkoholna stopnja:
12,5 %
Barva vina:
briljantna, zlatorumena
Hiša:
Tomac
Letnik:
neletniška
Potencial staranja:
7 + let
Priporočena temperatura serviranja:
6 - 8 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
50 % stare plešivičke sorte, 50 % chardonnay
Stil vina:
peneče vino, brut nature
Ujemanje s hrano:
losos, sashimi, carpaccio bele ribe, surovi rakci, testenine z morskimi sadeži, bruskete
Vinifikacija:
spontana fermentacija osnovnega vina s 6 mesečnim zorenjem osnovnega vina v glinenih posodah - kvevri (amfore), za tem 3 leta zorenja v steklenici
Regija:
Kontinentalna Hrvaška

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Tomac Vinogradi družine Tomac ležijo na pobočjih vinogradov Plešivica-Okić, na čudovitih legah v obliki amfiteatra, obrnjenih proti jugu. Družina Tomac se ukvarja z vinarstvom že več kot 100 let, v lasti imajo 9 hektarjev vinogradov, zasajenih s sortami renski rizling, chardonnay, sauvignon, rumeni plavec, rdeči veltlinec, modri pinot in drugimi starimi plešivskimi sortami. Vsa vina so pridelana izključno iz grozdja lastnih vinogradov, ki so starejši od 80 let.

Glavnino njihove ponudbe obsegajo peneča vina (približno 70 %), mirna vina in bela macerirana vina, zorjena v gruzinskih amforah - kvevrih. Njihova edinstvenost se kaže že pri vinifikaciji, saj uporabljajo zgolj hrastove sode in glineno posodo. Vsa vina fermentirajo z avtohtonimi, lastnimi kvasovkami. Letno pridelajo približno 50.000 steklenic.

Pridelava vina v amforah je izjemno redka, saj je sama izdelava posode pravo umetniško delo. Vsaka amfora je izdelana ročno na Kavkazu. Pravih starih mojstrov za izdelavo amfor je le nekaj, zunaj gruzinske meje je obstaja le ducat vinarjev, ki posedujejo amfore in v njih zorijo vina. Družina Tomac je ena izmed njih. Skupno imajo 9 amfor, v katerih fermentirajo večinoma vsa mirna bela vina in modri pinot.

Za družino vinarstvo pomeni življenje, je ljubezen do narave, vinske trte in vina kot rezultat skupnih moči. Tomac vina so iskrena in kot taka prepoznavna na hrvaški vinski sceni in v svetu.

Leta 2018 so v sodelovanju z najboljšo italijansko učiteljico biodinamike Michele Lorenzetti začeli uporabljati biodinamiko za vse njihove vinograde in tako postali edina biodinamična klet na hrvaškem. V vinogradu in kleti so vedno delovali po načelih naravne pridelave, pravijo pa, da je bila usmeritev v biodinamično pridelavo njihova najboljša življenjska odločitev.

Naj vas pristnost, inetnzivnost in eleganca vin Tomac očarajo tako kot so nas.

Tomac Vinogradi družine Tomac ležijo na pobočjih vinogradov Plešivica-Okić, na čudovitih legah v obliki amfiteatra, obrnjenih proti jugu. Družina Tomac se ukvarja z vinarstvom že več kot 100 let, v lasti imajo 9 hektarjev vinogradov, zasajenih s sortami renski rizling, chardonnay, sauvignon, rumeni plavec, rdeči veltlinec, modri pinot in drugimi starimi plešivskimi sortami. Vsa vina so pridelana izključno iz grozdja lastnih vinogradov, ki so starejši od 80 let.

Glavnino njihove ponudbe obsegajo peneča vina (približno 70 %), mirna vina in bela macerirana vina, zorjena v gruzinskih amforah - kvevrih. Njihova edinstvenost se kaže že pri vinifikaciji, saj uporabljajo zgolj hrastove sode in glineno posodo. Vsa vina fermentirajo z avtohtonimi, lastnimi kvasovkami. Letno pridelajo približno 50.000 steklenic.

Pridelava vina v amforah je izjemno redka, saj je sama izdelava posode pravo umetniško delo. Vsaka amfora je izdelana ročno na Kavkazu. Pravih starih mojstrov za izdelavo amfor je le nekaj, zunaj gruzinske meje je obstaja le ducat vinarjev, ki posedujejo amfore in v njih zorijo vina. Družina Tomac je ena izmed njih. Skupno imajo 9 amfor, v katerih fermentirajo večinoma vsa mirna bela vina in modri pinot.

Za družino vinarstvo pomeni življenje, je ljubezen do narave, vinske trte in vina kot rezultat skupnih moči. Tomac vina so iskrena in kot taka prepoznavna na hrvaški vinski sceni in v svetu.

Leta 2018 so v sodelovanju z najboljšo italijansko učiteljico biodinamike Michele Lorenzetti začeli uporabljati biodinamiko za vse njihove vinograde in tako postali edina biodinamična klet na hrvaškem. V vinogradu in kleti so vedno delovali po načelih naravne pridelave, pravijo pa, da je bila usmeritev v biodinamično pridelavo njihova najboljša življenjska odločitev.

Naj vas pristnost, inetnzivnost in eleganca vin Tomac očarajo tako kot so nas.

Drugi izdelki te hiše