Brut Rosé, Domaine Slapšak

Domaine Slapšak
Brut Rosé, Domaine Slapšak
14.90 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Dolenjska
00144
Na zalogi
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 14.45 € 14.16 €

Odlično slovensko peneče vino iz kleti Domaine Slapšak. Izkrivi mehurčki iz Dolenjske izražajo francosko eleganco in povzdignejo skorajda vsako jed. Tudi za najbolj čarobne priložnosti.

Ime Domaine Slapšak združuje francosko in slovensko besedo. Tudi penine in vina, ki jih njihov francoski enolog ustvarja iz tipično slovenskih sort dolenjskega terroirja, so polna slovenskega karakterja in francoske elegance. Spoznajte njihovo zgodbo in odkrijte vina, ki so prinesla svež veter v slovensko ponudbo penin.

Penina Brut Rosé je rezultat strogega in subtilnega izbora sokov le ene lokalne sorte grozdja, žametne črnine. Naj vas to sadno in živahno vino prijetno preseneti, kot je presenetilo njihovega francoskega vinarja, ko ga je prvič izdelal.

Penina Brut rosé je ena najboljših vinarskih izkušenj francoskega vinarja pri Domaine Slapšak. Endemična slovenska sorta žametna črnina je bila zanj pred prihodom v Slovenijo popolna neznanka. Toda ko jo je preučil, je hitro prepoznal njen peneči potencial. Ko se je leta 2012 lotil izdelave penečega roséja iz te sorte, še sam ni pričakoval, da bo rezultat tako saden in eleganten. Vsaj 15 mesecev staranja na drožeh v steklenici je potrdilo njegove prve vtise in dalo tej penini njeno polno osebnost in kremnost v ustih.

Brut rosé je penina nežno roza barve z vijoličnimi odtenki. V nosu prepoznamo intenzivne arome svežega rdečega sadja, ki spominjajo na granatno jabolko. V ustih je izjemno eleganten in svež, z značilnim pridihom kosmulje. Zaradi nežnega doziranja je zaključek rahel in gurmanski.

Penina Brut rosé je lahko osvežujoč aperitiv, pa tudi odličen partner zabav, ko se pleše vse do jutra. Postrezite jo ob jagodni solati z balzamičnim kisom ali v foliji pečenem lososu. Ta penina se zelo dobro obnese tudi s svežimi sladicami s kančkom kislosti, kot so tradicionalne slovenske snežene kepe v interpretaciji Gostilne Repovž (Michelinov »Bib gourmand«, Šentjanž) ali z malinovo pito s sveže stepeno smetano.

Penino Brut rosé postrezite ohlajeno na 10˚C.

Alkoholna stopnja:
12%
Barva vina:
nežno rožnata z vijoličnimi odtenki
Potencial staranja:
4 - 5 let
Priporočena temperatura serviranja:
10°C
Sorta:
žametna črnina
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
Penina Brut rosé je lahko osvežujoč aperitiv, pa tudi odličen partner zabav, ko se pleše vse do jutra. Postrezite jo ob jagodni solati z balzamičnim kisom ali v foliji pečenem lososu. Ta penina se zelo dobro obnese tudi s svežimi sladicami s kančkom kislo
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
Minimalno 20% rezervnega vina, naravno usedanje z namenom čiščenja. Brez filtracije in brez razbarvanja. Biološki razkis in zelo malo žvepla.
Vinska hiša:
Domaine Slapšak
Regija:
Dolenjska

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno