Charlot Tanneux logo 0,375 l
Šampanjec Cuvée Expression MV 0,375 l, Charlot-Tanneux
19.10 
Šampanja
00040
12 izdelek (i)
+

Prepustite se izredno lahkotnemu in živahnemu šampanjcu, primernemu kot aperitiv ali spremljava belemu mesu.

Izredno lahkoten in živahen šampanjec, primeren kot aperitiv ali spremljava belemu mesu.

Sorte grozdja: pinot meunier, chardonnay in pinot noir

Servirna temperatura: 6 - 8 °C

Alkoholna stopnja:
12,7 %
Barva vina:
bela
Hiša:
Charlot-Tanneux
Letnik:
MV
Potencial staranja:
3 - 5 let
Priporočena temperatura serviranja:
6 – 8 °C
Prostornina:
0,375 l
Sorta:
pinot meunier 60 %, chardonnay 30 %, pinot noir 10 %
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
belo meso
Regija:
Šampanja

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Vincent Charlot "Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir - zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi." - tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano.

Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter.

Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine.

Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.

Vincent Charlot "Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir - zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi." - tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano.

Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter.

Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine.

Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.