0,75 l
Millennium Brut N.V., Tomac
12.90 
Kontinentalna Hrvaška
00259
4 izdelek (i)
+

Osvežite se z odličnim penečim se Millennium Brut vinom, v katerem poleg sadnih arom zaznavamo tudi note kruhove skorje in panbrioche-a. Intenzivnega, osvežujočega in mineralnega okusa, z ravno prav obstojnim pookusom.

Peneče vino Millennium je bilo prvič predstavljeno trgu ravno na previsu v novo tisočletje, od tod tudi njegovo ime. Pridelano je po tradicionalni metodi, s sekundarno fermentacijo in dvoletnim zorenjem na kvasovkah v steklenici. Zato poleg sadnih arom po jabolku, breskvi in citrusih, zaznavamo tudi note kruhove skorje ter panbrioche-a. Briljantno, zlatorumeno barvo dopolnijo fine, številne in obstojne perlice, ki se proti vrhu kozarca vijejo kot verižica. Okus je intenziven, osvežujoč in mineralen, z ravno prav obstojnim pookusom.

Odličen za aperitive, pa tudi kot osvežitev v vročih polentih dneh.

Osnovno vino je sestavljeno iz 70 % rumenega plavca in starih plešivičkih sort in 30 % chardonnaya.

Alkoholna stopnja:
12,5 %
Barva vina:
briljantna, zlatorumena
Hiša:
Tomac
Letnik:
neletniška
Potencial staranja:
3 leta in več
Priporočena temperatura serviranja:
6 - 8 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
70 % rumeni plavec in stare plešivičke sorte, 30 % chardonnay
Stil vina:
peneče vino, brut
Ujemanje s hrano:
surove školjke in ribe, začetne jedi, narezki, zelenjavne jedi
Vinifikacija:
osnovno vino je pridelano s spontano fermentacijo, 24 mesečna sekundarna fermentacija in zorenje na kvasovkah v steklenici
Regija:
Kontinentalna Hrvaška

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Tomac Vinogradi družine Tomac ležijo na pobočjih vinogradov Plešivica-Okić, na čudovitih legah v obliki amfiteatra, obrnjenih proti jugu. Družina Tomac se ukvarja z vinarstvom že več kot 100 let, v lasti imajo 9 hektarjev vinogradov, zasajenih s sortami renski rizling, chardonnay, sauvignon, rumeni plavec, rdeči veltlinec, modri pinot in drugimi starimi plešivskimi sortami. Vsa vina so pridelana izključno iz grozdja lastnih vinogradov, ki so starejši od 80 let.

Glavnino njihove ponudbe obsegajo peneča vina (približno 70 %), mirna vina in bela macerirana vina, zorjena v gruzinskih amforah - kvevrih. Njihova edinstvenost se kaže že pri vinifikaciji, saj uporabljajo zgolj hrastove sode in glineno posodo. Vsa vina fermentirajo z avtohtonimi, lastnimi kvasovkami. Letno pridelajo približno 50.000 steklenic.

Pridelava vina v amforah je izjemno redka, saj je sama izdelava posode pravo umetniško delo. Vsaka amfora je izdelana ročno na Kavkazu. Pravih starih mojstrov za izdelavo amfor je le nekaj, zunaj gruzinske meje je obstaja le ducat vinarjev, ki posedujejo amfore in v njih zorijo vina. Družina Tomac je ena izmed njih. Skupno imajo 9 amfor, v katerih fermentirajo večinoma vsa mirna bela vina in modri pinot.

Za družino vinarstvo pomeni življenje, je ljubezen do narave, vinske trte in vina kot rezultat skupnih moči. Tomac vina so iskrena in kot taka prepoznavna na hrvaški vinski sceni in v svetu.

Leta 2018 so v sodelovanju z najboljšo italijansko učiteljico biodinamike Michele Lorenzetti začeli uporabljati biodinamiko za vse njihove vinograde in tako postali edina biodinamična klet na hrvaškem. V vinogradu in kleti so vedno delovali po načelih naravne pridelave, pravijo pa, da je bila usmeritev v biodinamično pridelavo njihova najboljša življenjska odločitev.

Naj vas pristnost, inetnzivnost in eleganca vin Tomac očarajo tako kot so nas.

Tomac Vinogradi družine Tomac ležijo na pobočjih vinogradov Plešivica-Okić, na čudovitih legah v obliki amfiteatra, obrnjenih proti jugu. Družina Tomac se ukvarja z vinarstvom že več kot 100 let, v lasti imajo 9 hektarjev vinogradov, zasajenih s sortami renski rizling, chardonnay, sauvignon, rumeni plavec, rdeči veltlinec, modri pinot in drugimi starimi plešivskimi sortami. Vsa vina so pridelana izključno iz grozdja lastnih vinogradov, ki so starejši od 80 let.

Glavnino njihove ponudbe obsegajo peneča vina (približno 70 %), mirna vina in bela macerirana vina, zorjena v gruzinskih amforah - kvevrih. Njihova edinstvenost se kaže že pri vinifikaciji, saj uporabljajo zgolj hrastove sode in glineno posodo. Vsa vina fermentirajo z avtohtonimi, lastnimi kvasovkami. Letno pridelajo približno 50.000 steklenic.

Pridelava vina v amforah je izjemno redka, saj je sama izdelava posode pravo umetniško delo. Vsaka amfora je izdelana ročno na Kavkazu. Pravih starih mojstrov za izdelavo amfor je le nekaj, zunaj gruzinske meje je obstaja le ducat vinarjev, ki posedujejo amfore in v njih zorijo vina. Družina Tomac je ena izmed njih. Skupno imajo 9 amfor, v katerih fermentirajo večinoma vsa mirna bela vina in modri pinot.

Za družino vinarstvo pomeni življenje, je ljubezen do narave, vinske trte in vina kot rezultat skupnih moči. Tomac vina so iskrena in kot taka prepoznavna na hrvaški vinski sceni in v svetu.

Leta 2018 so v sodelovanju z najboljšo italijansko učiteljico biodinamike Michele Lorenzetti začeli uporabljati biodinamiko za vse njihove vinograde in tako postali edina biodinamična klet na hrvaškem. V vinogradu in kleti so vedno delovali po načelih naravne pridelave, pravijo pa, da je bila usmeritev v biodinamično pridelavo njihova najboljša življenjska odločitev.

Naj vas pristnost, inetnzivnost in eleganca vin Tomac očarajo tako kot so nas.

Drugi izdelki te hiše