Natural bubbles white 2020, Gordia

Natural bubbles white 2020, Gordia
15.90 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Slovenska Istra
00173
Ni na zalogi/dobavljivo
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 15.42 € 15.11 €

Naročite odličen Pet Nat iz kleti Gordia iz Slovenske Istre. To osvežujoče, sadno peneče vino je kot nalašč za tople poletne dni. Zelo lepo se obnese v vlogi aperitiva, pa tudi kot spremljevalec različnih jedi. Kliče po še!

Pet Nat je sicer enostaven starodavni postopek pridelave vina, ki je zaradi nepredvidljivosti rezultata eden najtežjih. Sam izraz ''Pet Nat'' je okrajšava za francoski izraz petillant-naturelle, kar pomeni ''popolnoma naravno''. Gre torej za peneče vino, ki ga napolnijo v steklenice še pred koncem prvega vrenja. Tako se mehurčki  tvorijo iz naravnih sladkorjev, ki so prisotni v grozdju.
Gordia Pet Nat je brez dodanega žvepla in nefilriran, usedlina v steklenici pa vinu zagotavlja obstojnost.

Odlični Pet Nat Gorida je zlatorumene barve in dokaj moten. Mehurčki so drobni in številni. Na nosu zaznamo sadnost - spomine na rumene sadeže, zavohamo marelice, zaznamo tudi aromatiko kvasa in rahel vonj olupljenih jabolk. V ustih se vino zelo blago peni. Svežina je nežna, a k njej pripomorejo mehurčki. V ustih se aromatika lepo izrazi in še nekoliko okrepi.

Pet Nat je umirjen, lep, in harmoničen. Pookus je obstojen.

Idealna osvežitev za tople poletne dni!

Alkoholna stopnja:
11.5%
Barva vina:
zlatorumena
Letnik:
2020
Priporočena temperatura serviranja:
4 - 6 °C
Sorta:
malvazija, chardonnay
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
aperitiv, morska hrana, sushi
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
Pridelano po postopku Pet-Nat (okrajšava za francoski izraz petillant-naturelle – popolnoma naravno). Vino napolnijo v steklenice, še preden se konča prvo vrenje, s čimer se zgodi tvorjenje mehurčkov iz naravnih sladkorjev, ki so prisotni v grozdju. Brez
Vinska hiša:
Gordia
Regija:
Slovenska Istra

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno