Puro White 2015, Movia

Movia
Puro White 2015, Movia
28.00 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Brda
00129
On backorder
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 27.16 € 26.60 €

Penina iz Brd, ki je lepo zorjena, s terciarnimi aromami, a kljub temu z obilico svežine. Zelo kompleksna, dolga, odlična penina.

Lunarjev ekvivalent v mehurčkastih zgodbah. Puro se prične tam, kjer ostali šampanjci prenehajo z življenjem in gredo na staranje. Na glavo obrnjeni Puro živi večno , saj ga stalno prisotne kvasovke lahko dolga leta ohranjajo pri življenju. Žvepla je samo toliko, kot so ga naredile kvasovke. Nos je lepo zorjen, terciaren, a vseeno z obilico svežine. Suh, zelo homogen v ustih. Zelo kompleksna, dolga, odlična penina.

Puro je nedegožirana penina - kvasovke, ki so opravile sekundarno fermantacijo, so še v steklenici, kar da vinu posebno žlahten okus. Zato naj bo steklenica pred odprtjem 24 ur obrnjena na glavo na hladnem. Tako naj bo obrnjena tudi ob odprtju, vrat steklenice pa se potopi v vodo. Pritisk, ki je v steklenici, bo na ta način izrinil usedlino (kvasovke), ki so se nabrale v vratu steklenice. 

Alkoholna stopnja:
12,5%
Barva vina:
zlato rumena
Letnik:
2015
Potencial staranja:
10 let in več
Priporočena temperatura serviranja:
4 - 6 °C
Sorta:
chardonnay 60%, rebula 40%
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
morska hrana, predjedi, karpačo, lososov tatar, rižote in njoki, sushi in ostale azijske jedi
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
pozna trgatev, ročno obiranje, vrenje v cisternah z lastnimi kvasovkami, enodnevna maceracija, blago prešanje, zorenje v lesenih sodih
Vinska hiša:
Movia
Regija:
Brda

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno