Charlot Tanneux logo 0,75 l
Šampanjec L’Or des Basses Ronces Blanc de Blancs 2014, Vincent Charlot
67.90 
Šampanja
00276
48 izdelek (i)
+

Okusite izjemen šampanjec, ki nas že na videzu zapelje! Intenzivnih zaznav s svežimi citrusnimi notami, lupino pomaranče, pečenem toastu, sladkem kruhu, oreščkih in razbeljenem kamnu. V ustih izkaže tropske sadeže, praženje in oreščke. Krepke strukture in poduarjene elegance, z dolgim zaključkom.

Letniški šampanjec iz 100% chardonnaya. Že etiketa je posebna in moraš kar dvakrat pogledati na njo. Pa ne samo zaradi etikete! Vino je pridelano iz majhnega vinograda Les Basses ronces, ki se nahaja v bližini Mardeuila in obsega zgolj 0,40 hektarja!

Šampanjec ponuja droben, eleganten in obstojen perlage, ki nas že na videzu zapelje! Intenzivnih zaznav s svežimi citrusnimi notami, lupino pomaranče, pečenem toastu, sladkem kruhu, oreščkih in razbeljenem kamnu. V ustih izkaže tropske sadeže, praženje in oreščke. Krepke strukture in poduarjene elegance, z dolgim zaključkom.

Neverjeten šampanjec, ki bo še boljši če ga pred postrežbo dekantirate.

Sorte grozdja: 100 % chardonnay

Ekološko vino s cerifikatom Demeter.

Dosage: Extra Brut 4,5 g/l

Pridelanih steklenic: 3.058

Alkoholna stopnja:
13 %
Barva vina:
briljantna, zlatorumena
Hiša:
Charlot-Tanneux
Letnik:
2014
Potencial staranja:
10 let in več
Priporočena temperatura serviranja:
10 - 12 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
100 % chardonnay (Blanc de Blancs)
Stil vina:
peneče vino, extra brut
Ujemanje s hrano:
rakci ali školjke, bogate ribje jedi, svinjina nežni in mehki siri
Vinifikacija:
spontana fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 11 mesečno zorenje osnovnega vina sur-lie v hrastovih sodih brez mlečnokislinske fermentacije, degožirano novembra 2020
Regija:
Šampanja

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Vincent Charlot "Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir - zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi." - tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano.

Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter.

Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine.

Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.

Vincent Charlot "Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir - zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi." - tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano.

Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter.

Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine.

Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.