Šampanjec Le rubis de la Dune 2013, Vincent Charlot
46.50 
0,75 l
Šampanja
00279
Na zalogi
+

Okusite rosé šampanjec z bogato aromo češenj in brusnične omake s »ščepcem« divjih jagod, pikantnega lesa, kančkom dima in pridihom karamelnega hrasta. Izjemno odločno suho vino precej polnega telesa in sočnega okusa, v katerem zlahka prepoznamo rdeče češnje, robidnice ter kanček karamele, pikantnega lesa in kredaste mineralnosti.

Bogat šampanjec izredno globoke in sijoče malinovo rdeče barve z nežnim odtenkom barve lososa. Bogata aroma češenj in brusnične omake s »ščepcem« divjih jagod, pikantnega lesa, kančkom dima in pridihom karamelnega hrasta. Izjemno odločno suho vino precej polnega telesa in sočnega okusa, v katerem zlahka prepoznamo rdeče češnje, robidnice ter kanček karamele, pikantnega lesa in kredaste mineralnosti.

Izvrstna spremljava svinjine, oljnatih rib (losos, tuna), lupinarjev, blagih in mehkih sirov.

Sorte grozdja: pinot meunier (80%) in pinot noir (20%)

Vinogradi: La Dune, zasajen 1955

Degožirano: 07/2020

Ekološko vino s cerifikatom Demeter.

Na voljo v omejeni količini, skupaj je bilo pridelanih zgolj 1.900 steklenic!

NAGRADE IN PRIZNANJA

Alkoholna stopnja:
12,7 %
Barva vina:
rosé
Hiša:
Charlot-Tanneux
Letnik:
2013
Potencial staranja:
15 -20 let
Priporočena temperatura serviranja:
8 – 10 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
pinot meunier (80%) in pinot noir (20%)
Stil vina:
peneče, zelo suho (extra brut)
Ujemanje s hrano:
suši, svinjina, oljnate ribe (losos, tuna itd.), lupinarji, blagi in mehki siri.
Vinifikacija:
14 urna maceracija, spontana fermentacija z avtohtonimi kvasovkami in 10 mesečno zorenje v hrastovih sodih brez mlečnokislinske fermentacije, stekleničenje z sekundarno fermentaicjo brez filtracije, zorenje na drožeh do julija 2020
Regija:
Šampanja

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Vincent Charlot "Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir - zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi." - tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano.

Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter.

Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine.

Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.

Vincent Charlot "Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir - zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi." - tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano.

Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter.

Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine.

Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.