Njegova odlika so nežni, rahlo rožnati odsevi in prefinjeni, drobni mehurčki. Okus uravnovešata aroma sočnega rumenega sadja in pridih svežine, pookus pa zaznamuje mineralnost, tipična za vina hiše Léoube.
Nenavadno suho in izjemno pitno peneče vino prežemajo tudi nežne note lešnika, janeža in blagega sadja. Odličen aperitiv ali nadgradnja popoldanske malice.
Sorte grozdja: večinoma cabernet franc
Servirna temperatura: 10–12 °C
Potencial staranja: 3–4 leta
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja.
Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju.
Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.
Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja.
Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju.
Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.