Cabernet Grjanc 2017, UOU

Cabernet Grjanc 2017, UOU
28.00 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Brda
00198
Na zalogi
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 27.16 € 26.60 €

Kupite odličen cabernet sauvignon kleti UOU. Sonaravna pridelava daje pečat temu lepemu rdečemu vinu, ki lepo pospremi mesne, začinjene jedi in tudi žar jedi ter divjačino.

UOU vina so pridelana iz grozdja opuščenih vinogradov. Trte do skoraj 90 let starih vinogradov imajo karakter. Konzorcij opuščenih vinogradov jih je s skrbnostjo in predanostjo le očistil, podsadil in okrepil, da so na stara leta zaživeli novo mladost. Tako kot se je večala njihova rodnost, se je pričela širiti tudi neformalna skupina majhnih vinarjev in njihovih pomočnikov konzorcija. Med vinskimi terasami, oljkami in ob kozarcu žlahtne kapljice se že leta zbirajo prijatelji iz različnih vetrov, različnih starosti z različnimi zadolžitvami znotraj konzorcija. Vina UOU so rezultat vztrajnosti, prijateljstva in dobre volje skupine ljudi znotraj konzorcija. Združuje jih želja po ohranjanju starejših vinskih sort, sonaravnem načinu pridelave vin in seveda prijetni družbi. Združuje jih edinstvena in težko primerljiva življenjska energija gospodarja, Marinka Pintarja.

Bogato suho rdeče vino. Nosi ime osončene lege vinograda v Gornjem Cerovem. Odlikuje že privlačna rubinasta barva s češnjevimi odtenki. Cvetica, ki spominja na rdeče jagodičje, je prijetna in veliko obeta. Tudi v ustih to dlje časa macerirano vino ne razočara, saj gre za telesno, polno in prodorno rdeče vino z zrelimi tanini. Vino se lepo spaja s številnimi dobro začinjenimi mesnimi jedmi, brez dvoma pa je primerno tudi za staranje.

Alkoholna stopnja:
14%
Barva vina:
rubinasta barva s češnjevimi odtenki
Letnik:
2017
Potencial staranja:
10 let in več
Priporočena temperatura serviranja:
15 °C
Sorta:
cabernet sauvignon
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
divjačina, žar, zrezek (steak)
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
lastne kvasvke, maceracija 14 do 20 dni, hrastovi sodi 16 mescev
Vinska hiša:
UOU
Regija:
Brda

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno