chateau-montrose-logo 0,75 l
Château Montrose 1998
236.00 
Bordeaux
00637
Ni na zalogi/dobavljivo
+

Cvetica je kompleksna, zaznamo arome usnja, črnega sadja, sladkega korena. Okus je svilnat in svež, z notami rjavega tobaka, temne čokolade, mlete kave, robide, črnega ribeza in rahlega usnja.

Glavne značilnosti letnika

Prvi trije meseci v letu so bili veliko blažji kot običajno, kar je povzročilo zgodnje brstenje. April je bil zelo deževen, medtem ko je bil maj suh in vroč: nenaden prehod iz zime v poletje! Kljub mračnemu juniju je bilo cvetenje hitro in homogeno; srednje cvetenje je bilo zabeleženo 4. junija, tako kot v letih 1995 in 1996. Julij je bil oblačen, a suh, medtem ko je bil avgust posebej vroč (s 39 °C). Srednji veraison je bil zabeležen 7. avgusta, tako kot leta 1990. Časovni krog med Merlotom in Cabernetom je bil zelo kratek. Drugih štirinajst dni septembra je bilo zelo mokro.

Merloti so bili izredno uspešni: zelo obilni in nabiti, polni sadja. Caberneti so bili manj homogeni, a najboljša zemljišča so dala zelo bogata in obetavna vina.

Opis vina

Globoke, rubinasto rdeče barve.

Cvetica je kompleksna, zaznamo arome usnja, črnega sadja, sladkega korena. Okus je svilnat in svež, z notami rjavega tobaka, temne čokolade, mlete kave, robide, črnega ribeza in rahlega usnja.

Tanini so fini, elegantni in zaokroženi.

Alkoholna stopnja:
12,50 %
Barva vina:
globoka rubinasto rdeča barva
Hiša:
Château Montrose
Letnik:
1998
Potencial staranja:
7 - 10 let
Priporočena temperatura serviranja:
16 - 20°C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
62 % cabernet sauvignon, 30 % merlot, 3 % cabernet franc, 8 % petit verdot
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri
Vinifikacija:
Spontana fermentacija, brez dodanih kvasovk, vrenje poteka 30 dni v stiku z jagodnimi kožicami. Brez žveplanja do stekleničenja. 12 mesecev v 225-litrskih rabljenih hrastovih sodih.
Regija:
Bordeaux

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Chateau MontroseChâteau Montrose je priznana in priljubljena posest, ki se nahaja v apelaciji Saint-Estèphe v severni regiji Médoc v Bordeauxu. Posestvo je bilo uvrščeno kot "second-growth (cru deuxieme)" v Bordeaux klasifikaciji iz leta 1855 in velja za eno najboljših posesti tega razreda. Vinu Montrose mnogi pripisujejo utelešenje apelacije in je znano po svoji strukturi, ki s staranjem razvije izjemno eleganco.

Grand vin je sestavljen v glavnini iz cabernet sauvignona z nekaj merlota, je običajno globoko obarvan, močan in čvrst, ko je mlad, vendar ima izjemen potencial staranja. Drugo vino je La Dame de Montrose; tretji je Saint-Estèphe de Château Montrose.

Vinograd je velik 95 hektarjev in je, nekoliko nenavadno za sodobni Bordeaux, sestavljen iz enega kosa. Nahaja se na izpostavljenem mestu globokega, grobega gramoza s peskom in malo gline, s pogledom na reko Girondo.

Neposredna bližina vode blaži pomladno zmrzal in hladi vinograde v vročih poletnih dneh. Gramoz v tleh ohranja dnevno toploto do večera in tako pripomorejo k zorenju.

Chateau MontroseChâteau Montrose je priznana in priljubljena posest, ki se nahaja v apelaciji Saint-Estèphe v severni regiji Médoc v Bordeauxu. Posestvo je bilo uvrščeno kot "second-growth (cru deuxieme)" v Bordeaux klasifikaciji iz leta 1855 in velja za eno najboljših posesti tega razreda. Vinu Montrose mnogi pripisujejo utelešenje apelacije in je znano po svoji strukturi, ki s staranjem razvije izjemno eleganco.

Grand vin je sestavljen v glavnini iz cabernet sauvignona z nekaj merlota, je običajno globoko obarvan, močan in čvrst, ko je mlad, vendar ima izjemen potencial staranja. Drugo vino je La Dame de Montrose; tretji je Saint-Estèphe de Château Montrose.

Vinograd je velik 95 hektarjev in je, nekoliko nenavadno za sodobni Bordeaux, sestavljen iz enega kosa. Nahaja se na izpostavljenem mestu globokega, grobega gramoza s peskom in malo gline, s pogledom na reko Girondo.

Neposredna bližina vode blaži pomladno zmrzal in hladi vinograde v vročih poletnih dneh. Gramoz v tleh ohranja dnevno toploto do večera in tako pripomorejo k zorenju.