chateau-pavie-logo 0,75 l
Château Pavie 2019
427.00 
Bordeaux
00666
6 izdelek (i)
+

Globoka, rubinasto rdeča barva z granatnim odtenkom. Cvetica ponudi zaznave zorenja v lesu, z aromami črnega in rdečega jagodičevja. Vino je polnega in elegantnega okusa s svilenimi tanini, ki delujejo markatno in zaokroženo.

Letnik 2019 je zvrst iz 50 % merlota, 32 % cabernet franca in 18 % cabernet sauvignona.

Globoka, rubinasto rdeča barva s škrlatnim odtenkom.

Cvetica je fina, pikantna in lepo definirana. Deluje natančno in ponuja moč, intenzivnost, globino in živahnost. Razkriva note zrele divje robide, borovnice, nežne zaznave čokolade, s pridihom kardamoma, fine pridihe karamelizacije, zdrobljenega zrelega mandlja z zaključkom v znamenju sladkega korena.

Okus je saden, eleganten, lepo definiran, natančen, pikanten in ponuja dober taninski oprijem, moč, eleganco kot tudi krepko strukturo. V ustih se izrazijo note robide, maline, slive, drobnih jagod, pa tudi pridih čokolade, kardamoma, zdrobljenega mandlja, zrelega lešnika, črnega čaja in sladkih začimb. Tanini so elegantni, živahni, močni, a lepo zgrajeni. Vino zelo dolgega pookusa.

Ocene:

  • Falstaff: 99 / 100
  • VertdeVin: 99 / 100
  • Jeff Leve The Wine Cellar Insider: 98 / 100
Alkoholna stopnja:
14,00 %
Barva vina:
globoka rubinasto rdeča barva s škrlatnim odtenkom
Hiša:
Château Pavie
Letnik:
2019
Potencial staranja:
20 - 30 let
Priporočena temperatura serviranja:
16 - 18 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
50 % merlot, 32 % cabernet franc in 18 % cabernet sauvignon
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri
Vinifikacija:
21 dnevna maceracija s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah, 18 - 32 mesečno zorenje v barrique sodčkih (80 % novih) iz francoskega hrasta
Regija:
Bordeaux

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Chateau PavieChâteau Pavie je cenjena – četudi včasih kontroverzna – vinska posest v apelaciji Saint-Émilion v severovzhodnem Bordeauxu, na desnem bregu reke Dordogne. Prvotno klasificirana kot Premier Grand Cru Classé (B) leta 1955, je bila v 2012 povišana v status Premier Grand Cru Classé (A). Znana je po vinu, v katerem prevladuje merlot.

Château Pavie s 37 hektarji vinogradov leži vzhodno od mesta Saint-Émilion, na južnem robu planote Saint-Émilion. Vinogradi posesti imajo optimalno lego, saj so zasajeni v apnenčasta tla južnega dela planote. To zagotavlja dobro drenažo in odlično izpostavitev soncu.

Do začetka 20. stoletja je bil Château Pavie razdeljen na tri, pri čemer sta Pavie Macquin in Pavie Decesse nastala iz delov posesti. Pavie ostaja največja od treh in je ena večjih posesti v Saint-Émilionu.

Francoski trgovski mogul Gérard Perse je kupil Pavie leta 1998 (pred tem je kupil Château Monbousquet leta 1993 in Pavie Decesse leta 1997) in Perse je, tako kot pri svojih prejšnjih nakupih, izvedel pomembne nadgradnje vinogradov in kleti. Veliko trt je bilo ponovno zasajenih, Michel Rolland pa je bil najet kot enolog svetovalec.

Sledili so izrazito drugačni letniki vin, ki so ustvarili nekaj polemik. Nova vina so zrelejša, polnejša in bolj ekstraktna, z visoko vsebnostjo alkohola.

Vinogradi Château Pavie, ki ležijo le dva kilometra južno od mesta Saint-Émilion, so zasajenih s približno 60 odstotki merlota, 25 odstotki cabernet franca in 15 odstotki cabernet sauvignona. Leta 2013 je bila predstavljena popolnoma prenovljena stavba château Pavie, ki jo je oblikoval pariški arhitekt in dekorater Alberto Pinto.

Chateau PavieChâteau Pavie je cenjena – četudi včasih kontroverzna – vinska posest v apelaciji Saint-Émilion v severovzhodnem Bordeauxu, na desnem bregu reke Dordogne. Prvotno klasificirana kot Premier Grand Cru Classé (B) leta 1955, je bila v 2012 povišana v status Premier Grand Cru Classé (A). Znana je po vinu, v katerem prevladuje merlot.

Château Pavie s 37 hektarji vinogradov leži vzhodno od mesta Saint-Émilion, na južnem robu planote Saint-Émilion. Vinogradi posesti imajo optimalno lego, saj so zasajeni v apnenčasta tla južnega dela planote. To zagotavlja dobro drenažo in odlično izpostavitev soncu.

Do začetka 20. stoletja je bil Château Pavie razdeljen na tri, pri čemer sta Pavie Macquin in Pavie Decesse nastala iz delov posesti. Pavie ostaja največja od treh in je ena večjih posesti v Saint-Émilionu.

Francoski trgovski mogul Gérard Perse je kupil Pavie leta 1998 (pred tem je kupil Château Monbousquet leta 1993 in Pavie Decesse leta 1997) in Perse je, tako kot pri svojih prejšnjih nakupih, izvedel pomembne nadgradnje vinogradov in kleti. Veliko trt je bilo ponovno zasajenih, Michel Rolland pa je bil najet kot enolog svetovalec.

Sledili so izrazito drugačni letniki vin, ki so ustvarili nekaj polemik. Nova vina so zrelejša, polnejša in bolj ekstraktna, z visoko vsebnostjo alkohola.

Vinogradi Château Pavie, ki ležijo le dva kilometra južno od mesta Saint-Émilion, so zasajenih s približno 60 odstotki merlota, 25 odstotki cabernet franca in 15 odstotki cabernet sauvignona. Leta 2013 je bila predstavljena popolnoma prenovljena stavba château Pavie, ki jo je oblikoval pariški arhitekt in dekorater Alberto Pinto.

Drugi izdelki te hiše